Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024

ev media-logo

Στις Βρυξέλλες ο Μπαμπαλής. Μίλησε για τα αντισταθμιστικά των Υδροηλεκτρικών, διεκδικώντας ευρωπαϊκά κονδύλια (ΦΩΤΟ)

Στις Βρυξέλλες βρέθηκε πριν λίγες ημέρες ο Δήμαρχος Αγράφων, κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, προκειμένου να συμμετάσχει στη δημόσια παρουσίαση με θέμα: "Βιώσιμη Διαχείριση Νερού και Ορεινότητα Περιοχών", μετά από πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη και των Μελών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, σε συνεργασία με τα Δίκτυα Πόλεων με Λίμνες & Δήμων Περιοχής Πίνδου.mpampalis-brussels3

Σκοπός της συνάντησης αυτής είναι να δημιουργηθεί ένας εποικοδομητικός διάλογος και να τεθούν οι στόχοι για την καλύτερη εκμετάλλευση και την ανάπτυξη των ορεινών περιοχών, αλλά και των λιμνών, που βρίσκονται στους δήμους - μέλη των δύο δικτύων με την υποστήριξη και τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η δημόσια παρουσίαση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019, στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα 6Q1 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Δήμος Αγράφων είναι μέλος και των δύο δικτύων, του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες και του Δικτύου Δήμων Περιοχής Πίνδου, για τον λόγο αυτό ο Δήμαρχος Αγράφων, κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, και ως Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου Δικτύου Δήμων Περιοχής Πίνδου -κατά τη διάρκεια της παρουσίασης- μίλησε για τα αντισταθμιστικά ωφελήματα των Υδροηλεκτρικών Έργων και τόνισε το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα δεν έχουν αποζημιωθεί οι τοπικές κοινωνίες για τις ζημιές που υπέστησαν, μετά τη δημιουργία του Φράγματος των Κρεμαστών, ούτε έχουν γίνει έως τώρα ανταποδοτικές αναπτυξιακές παροχές στις παραλίμνιες περιοχές.mpampalis-brussels2

Η παρουσίαση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Μανώλη Κεφαλογιάννη, Ευρωβουλευτή Μέλους Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενώ στη δημόσια παρουσίαση συμμετείχαν επίσης ο Δήμαρχος Αργιθέας κ. Λάμπρος Τσιβόλας, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων κ. Γιάννης Σεντελές, ο Αντιδήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Νίκος Χούτας, ο κ. Δημήτριος Σκορδόπουλος Δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου, ο κ. Κώστας Αντωνόπουλος Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δωρίδος και η κα Έλενα Μουρελάτου Επιστημονικός Συνεργάτης των Δικτύων.

mpampalis-brussels1