Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

ev media-logo

Μέχρι 19 Μαρτίου για το δωρεάν δορυφορικό πιάτο στις «λευκές περιοχές» της Digea στην Ευρυτανία - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι

Σε εκατοντάδες ανέρχονται, ήδη, οι υποβληθείσες αιτήσεις που έχουν γίνει στα ΚΕΠ των δήμων Καρπενησίου και Αγράφων για την επιδότηση αγοράς δορυφορικής κεραίας στα νοικοκυριά που δεν καλύπτονται από το σήμα της DIGEA.doryforiko-piato-arxeio1

Μόνο ομαλή δεν ήταν για την Ευρυτανία η μετάβαση στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα της DIGEA. Έτσι, αν και προμηθεύτηκαν τον απαραίτητο εξοπλισμό, εκατοντάδες νοικοκυριά τόσο στον δήμο Αγράφων όσο και στον δήμο Καρπενησίου αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το τηλεοπτικό σήμα.

Με το ζήτημα, που απασχολεί έντονα τους κατοίκους πολλών χωριών από το 2014, όταν δηλαδή έγινε και η κατάργηση του αναλογικού σήματος, έχουν ασχοληθεί επανειλημμένα τα «Ευρυτανικά Νέα». Τώρα, διαφαίνεται… ως το τούνελ καθώς το κράτος έρχεται να επιδοτήσει τους κατοίκους των λεγόμενων «λευκών περιοχών» προκειμένου να προχωρήσουν στην αγορά δορυφορικού πιάτου και έτσι να αποκτήσουν πρόσβαση στα κανάλια εθνικής εμβέλειας.

«Τρέχουν» οι αιτήσεις, τι αφορά η επιδότηση

Από τις αρχές του έτους οι δύο δήμοι της Ευρυτανίας δέχονται -μέσω των ΚΕΠ- αιτήσεις από πολίτες προκειμένου να πιστοποιηθούν ως δικαιούχοι του προγράμματος για πρόσβαση στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και να ενταχθούν σε αυτό. Η καταληκτική προθεσμία έχει οριστεί για τις 19 Μαρτίου 2019 -και μετά το πέρας της ημερομηνίας τα έξοδα για την εγκατάσταση του εξοπλισμού, θα βαρύνουν εξολοκλήρου τον κάθε ενδιαφερόμενο.

Πρακτικά, το πρόγραμμα αφορά στην επιχορήγηση μέχρι το ανώτατο χρηματικό όριο των 110 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) ανά δικαιούχο, το οποίο χορηγείται μια και μόνο φορά και παρέχει τη δυνατότητα να αποκτήσει πρόσβαση στην τηλεοπτική κάλυψη.

Τα νοικοκυριά θα προμηθευτούν δορυφορικό πιάτο και έτσι θα λαμβάνουν όλα τα κανάλια εθνικής εμβέλειας -τα ίδια, δηλαδή, που βλέπουν όλοι μέσω DIGEA. Στο έργο συμμετέχουν δύο πάροχοι, η DIGEA και η COSMOTE, που παρέχουν την ίδια λίστα τηλεοπτικών σταθμών.

Το πιάτο θα το έχουν στην κατοχή τους για τουλάχιστον 8 χρόνια, ενώ φυσικά, δεν θα καταβάλουν κάποια μηνιαία συνδρομή.

Από τη δράση θα επωφεληθούν μόνιμοι κάτοικοι 126 χωριών και οικισμών του ν. Ευρυτανίας -58 στον δήμο Καρπενησίου και 68 στον δήμο Αγράφων. Την πλήρη λίστα μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες των δύο δήμων: στον δήμο Καρπενησίου και στον δήμο Αγράφων.

Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία, τα απαραίτητα δικαιολογητικά κ.ο.κ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν: με τον δήμο Καρπενησίου στον τηλ. 2237350042 και με τον δήμο Αγράφων στο τηλ. 2237351118.