Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Το μήνυμα του Δασάρχη Καρπενησίου για τη σημερινή, Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας. Εθελοντική δράση στα καμένα του ‘17

dasos-tornos-anoixi1

Με Αφορμή τη Σημερινή, Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, Αναπληρωτής Δασάρχης Καρπενησίου, δασολόγος κ. Καρκάνης Ιωάννης, απέστειλε τα εξής:

«Η 21η Μαρτίου συμπίπτει με την έναρξη της εαρινής ισημερίας και την πρώτη ημέρα της άνοιξης. Η ημέρα αυτή ανακηρύχθηκε από τον ΟΗΕ Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας για να φέρει τον άνθρωπο πιο κοντά στο δάσος, να του κεντρίσει το ενδιαφέρον να μάθει περισσότερα για τις λειτουργίες του, αλλά και για την ανάγκη προστασίας του, που είναι ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη επιβίωση.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας το Δασαρχείο Καρπενησίου καλεί όλους τους συμπολίτες μας, στη σημερινή οικολογική και οικονομική κρίση που διανύουμε, να σταθούν σύμμαχοι και συμπαραστάτες του δάσους και της ομορφιάς του τόπου μας και να συνδράμουν με τις δικές τους δυνάμεις ο καθένας, την προσπάθεια που καταβάλλει η Δασική Υπηρεσία να μην επιτρέψει στην οικονομική κρίση να τα υποβαθμίσει ή και να τα καταστρέψει ανεπανόρθωτα.

Τιμώντας την ημέρα το προσωπικό των Δασικών Υπηρεσιών Καρπενησίου μαζί με το εποχιακό προσωπικό της αντιπυρικής προστασίας προχώρησε σε συμβολικό καθαρισμό της καμένης έκτασης στην περιοχή "Μαυρονέρια" Καρπενησίου και την φύτευση φυταρίων Ελάτης.».