Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Γιατί δεν λειτουργεί το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Γρανίτσας Ευρυτανίας; Ερώτηση προς την υπουργό από τον βουλευτή Ευρυτανίας

Ερώτηση προς την αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κα Όλγα Γεροβασίλη, με θέμα τη λειτουργία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Γρανίτσας Ευρυτανίας, κατέθεσε ο Βουλευτής Ευρυτανίας, κ. Κώστας Κοντογεώργος.kontogeorgos-klimakio-granitsas1

Ο βουλευτής επαναφέρει στο προσκήνιο ένα πάγιο αίτημα δημοτών και φορέων των Αγράφων, που αφορά το Π.Κ. Γρανίτσας, το οποίο παρότι ιδρύθηκε το… 2009, εντούτοις δεν λειτούργησε ποτέ! Έτσι, ένας ολόκληρος δήμος παραμένει ουσιαστικά απροστάτευτος απέναντι στην απειλή των δασικών πυρκαγιών, καθώς όταν προκύπτει φωτιά, η επέμβαση έρχεται από το Καρπενήσι -δεκάδες χιλιόμετρα μακριά.

Η ερώτηση Κοντογεώργου είναι η εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Κυρία Όλγα Γεροβασίλη

ΘΕΜΑ: «Λειτουργία Πυροσβεστικού Κλιμακίου Γρανίτσας Ευρυτανίας»

 

Κυρία Υπουργέ,

Με την Αρ.23804 ΚΥΑ ΦΕΚ Β 1417/15-7-2009, του τότε Υπουργού Εσωτερικών και του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, ιδρύθηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Γρανίτσας Ευρυτανίας, το οποίο μέχρι σήμερα δεν λειτούργησε, με το πρόσχημα ότι η οικονομική κρίση δεν επέτρεπε την διάθεση των απαραίτητων πόρων και παρότι οι λόγοι που επέβαλαν την ίδρυσή του παραμένουν ισχυροί.

Το κλιμάκιο ιδρύθηκε στην Δυτική Ευρυτανία, η οποία διακρίνεται για την πλούσια δασοκάλυψη και το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, η προστασία της οποίας καθίσταται προβληματική από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Καρπενησίου, εξαιτίας της μεγάλης απόστασης και του γεωλογικού ανάγλυφου (χρειάζονται δύο ώρες τουλάχιστον για οποιαδήποτε επέμβαση).

Πέραν τούτων, η οικονομική επιβάρυνση της πολιτείας είναι μικρή, δεδομένου ότι ο Δήμος Αγράφων διαθέτει κατάλληλο οίκημα για την στέγασή του.

Επειδή τις τελευταίες ημέρες, παρακολουθούμε από τα ΜΜΕ την αρμόδια Υπουργό να εγκαινιάζει νέα Πυροσβεστικά Κλιμάκια που ιδρύθηκαν πριν δύο μήνες.
Επειδή το Σύνταγμα της Πατρίδας μας επιβάλλει σε κάθε κρατικό λειτουργό, να ενεργεί αντικειμενικά και με ισονομία.


ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κυρία Υπουργός


1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Γρανίτσας Ευρυτανίας, για την αποτελεσματική προστασία όλης της περιοχής του Δήμου Αγράφων, με την μεγαλύτερη δασοκάλυψη και το απαράμιλλο φυσικό κάλλος;


Ο ερωτών

Κώστας Κοντογεώργος

Βουλευτής Ευρυτανίας