Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

  • Ρεκόρ συμμετοχών για την ΑΛΑΚ στον αγώνα Drift του Λουτρακίου

  • Το Σάββατο (24/10) η νέα πεζοπορία του ΕΟΣ Καρπενησίου

  • Πεζοπορία και ποδηλασία με σύμμαχο τον καιρό, για τον Πεζοπορικό Σύλλογο Καρπενησίου

  • Κύπελλο Ελλάδας: Ταξίδι στην Άρτα για την Ποταμιά

  • Ιδανικός τόπος το Καρπενήσι για τρέξιμο βουνού. Η ευρυτανικής καταγωγής αθλήτρια Ζωή Σταμούλη στα Ε.Ν. (ΦΩΤΟ)

  • (ΦΩΤΟ) Πρωταγωνιστές και στη Χίο οι οδηγοί της ΑΛΑΚ - Θέσεις στο βάθρο, πρωτιά για Ράπτη

Ρεβάνς για τη Μυρίκη μέσα στο Ραπτόπουλο (0-1)

DOKSA-MURIKH 0-1

Άτυπη ρεβάνς

Τη ρεβάνς για την ήττα, που την άφησε εκτός play-off την περασμένη σεζόν πήρε η Μυρίκη που επικράτησε με 1-0 της Δόξας στο γήπεδο του Ραπτοπούλου. Το παιχνίδι διεξήχθη την Κυριακή 22 Ιανουαρίου (15.00) στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣΝΕ.

Συνθέσεις ομάδων
Δόξα
(Παπαδήμος Γ.): Ρεσίτης, Τσιάμης, Γεωργαλής Β., Παππάς, Αζούκης, Παπαδήμος Ευάγ. (56΄ Καραντζούνης), Καραβίδας Κ., Παπαδήμος Λ., Τσιαμάγκας, Κατσιάδας, Ντζίμας Θ.
Μυρίκη (Φούκας Β.): Μεριγκούνης, Παχής, Ζαχαράκης, Κολόκας, Ζαλοκώστας, Μπουμπουρής, Λέρης (68΄ Φραγκαλιός), Γκορόγιας, Σιταράς, Σαΐτης, Ράπτης.
* Διαιτητής του αγώνα: Σταμάτης Χρήστος (ΕΠΣ Ευρυτανίας). Βοηθοί: Σκάρλας Γιώργος (Σύνδεσμος Φθιώτιδας)-Στοφόρος Γιώργος (ΕΠΣ Ευρυτανίας).

Στο πρώτο μέρος, το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο με την Δόξα να είναι πιο δραστήρια, αλλά και άτυχη, καθώς τα δυο δοκάρια που είχε της στέρησαν την ευκαιρία να πάρει κεφάλι στο σκορ. Στην επανάληψη, η ανωτερότητα της Μυρίκης ήταν εμφανής. Οι κόκκινοι πίεσαν, έκαναν αρκετές ευκαιρίες και πέτυχαν το γκολ που τους χάρισε το τρίποντο.
1ο ημίχρονο: Στο 11΄, ο Ρεσίτης μάζεψε το μακρινό σουτ του Γκορόγια, ενώ εντυπωσιακή ήταν η αντίδρασή του και στην εκτέλεση φάουλ του Σαΐτη λίγο αργότερα. 
Στο 19΄, ο Τσιαμάγκας μετά από ωραίους ελιγμούς σούταρε από το ύψος της περιοχής, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε άουτ. Στο 24΄, ο νεαρός επιθετικός μπήκε στην περιοχή, πραγματοποιώντας όμορφη ενέργεια, όμως στάθηκε άτυχος καθώς το σουτ που επιχείρησε χτύπησε στο αριστερό δοκάρι και έφυγε άουτ. Στο 33΄, ο Παππάς πήρε τη μπάλα στο κέντρο και αφού προχώρησε με σουτ πολύ έξω από την αντίπαλη περιοχή σούταρε στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Μεριγκούνη φιλοξενούμενων. Στο 40΄, ο Σαΐτης εκτέλεσε φάουλ, όμως ο Παχής που έκανε το πλασέ από κοντά, νικήθηκε από τον Ρεσίτη. 
 
DOKSA MURIKH
 
2ο ημίχρονο: Στο 48΄, ο Ρεσίτης έβαλε στοπ στο σουτ του Σιταρά από κοντά, ενώ άουτ πέταξε την μπάλα σε μια πανομοιότυπη φάση στο 55ο λεπτό και ο Σαΐτης.
Στο 64΄,σε σέντρα από τα πλάγια η μπάλα στρώθηκε στον Σαΐτη, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι σούταρε άουτ. Στο 72΄, ο Γκορόγιας με κάθετη μπαλιά έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Σιταρά, ο οποίος αφού πέρασε και τον Ρεσίτη, από πολύ πλάγια έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι και στην συνέχεια στα αντίπαλα δίχτυα (0-1). Λίγο μετά ο δημιουργός του γκολ σούταρε άουτ, ενώ ίδια κατάληξη είχαν στο τελευταίο δεκάλεπτο δυο εκτελέσεις φάουλ του Παππά. Στο 84΄, σε παράλληλη του Σιταρά ο Σαΐτης κράτησε την… αγωνία μέχρι το τέλος, αφού αν και βρέθηκε μόνος σε άδεια εστία σούταρε άτσαλα και σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία για το 0-2.
 
Το φιλμ του αγώνα
* Γκολ: (72΄) 0-1 Σιταράς. * Δοκάρια: (24΄) Τσιαμάγκας, (33΄) Παππάς. * Διακριθέντες Δόξας: Ρεσίτης, Παππάς, Τσιαμάγκας. * Διακριθέντες Μυρίκης: Γκορόγιας, Σιταράς, Σαΐτης, Λέρης.
 
Στο… παρασκήνιο
* Παγωμένη ήταν μια πλευρά του γηπέδου γεγονός που δυσκόλεψε αρκετές φορές τις προσπάθειες των δυο ομάδων.
* Πολλές απουσίες βασικών μελών είχαν οι γηπεδούχοι (Ρηγόπουλος, Παπαδήμος, Μπαστάνης, Ντζίμας), ενώ επέστρεψε ο εξαιρετικός Ρεσίτης.
* Αυτή ήταν η πρώτη φορά που αγωνίστηκε για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα ο Χάρης Καραντζούνης (Δόξα), ενώ χρόνο συμμετοχής πήρε για πρώτη φορά και ο Μπάμπης Φραγκαλιός (Μυρίκη).
* Σε ήρεμο κλίμα έγινε το παιχνίδι με τις δύο ομάδες να μένουν ικανοποιημένες από τη διαιτησία του αγώνα.
 

DOKSA MURIKH_0-1