Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Βρέθηκαν τα λεφτά για το νέο Δημαρχείο Αγράφων. Χρηματοδότηση από το Υπουργείο Οικονομίας για τη διαμόρφωση του νέου Διοικητηρίου

Με ανακοίνωσή του, ο δήμος Αγράφων γνωστοποιεί ότι εγκρίθηκε και το υπόλοιπο ποσό, ύψους 411.146,20 ευρώ, από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και πιο συγκεκριμένα από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 44546 Υπουργική Απόφαση της 19ης Απριλίου 2019, που αφορά στην κατασκευή του νέου Δημαρχείου.dimarxeio-neo-agrafa-maketa1

Έτσι, συμπληρώθηκε το ποσό των 800.000 ευρώ που προβλέπεται στη σχετική μελέτη που είχε υποβάλει ο δήμος Αγράφων για ένταξη και χρηματοδότηση στο Υπουργείο. Να θυμίσουμε ότι ο δήμος είχε λάβει αρχικά χρηματοδότηση 389.000 ευρώ για το ίδιο έργο από το πρόγραμμα ΕΠΑΝΕΚ.

Με τη δημοπράτηση της μελέτης των 800.000 ευρώ θα ανακαινιστούν τα κτήρια του υπάρχοντος Δημαρχείου στο Κερασοχώρι, του Ειρηνοδικείου που παραχωρήθηκε στον Δήμο Αγράφων από το αρμόδιο Υπουργείο και του Δημοτικού Σχολείου Κερασοχωρίου, όπου στεγάζεται το Δημοτικό Συμβούλιο.

«Με την ολοκλήρωση του έργου αυτού, ο δήμος Αγράφων θα αποκτήσει μετά από χρόνια, σύγχρονο και λειτουργικό Δημαρχείο, για τη στέγαση των βασικών υπηρεσιών, ώστε να διευκολυνθεί η λειτουργία του, όπως αρμόζει σ’ ένα σύγχρονο δήμο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εκδόθηκε.