Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

ev media-logo

Στην πόλη Σάρλοτ των ΗΠΑ θα διεξαχθεί, το τριήμερο 7-9 Ιουνίου, το 75ο ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής «Το Βελούχι»

Σε οργανωτικούς ρυθμούς βρίσκονται οι ομογενείς των ΗΠΑ, καθώς στις 7, 8 και 9 Ιουνίου 2019 θα λάβει χώρα, στην πόλη Σάρλοτ, στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, το 75ο ετήσιο Συνέδριο της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής, εκδηλώσεις - θεσμός για το «Βελούχι» και μια ιδανική αφορμή για τους Ευρυτάνες της ομογένειας να ανταμώσουν και να διασκεδάσουν. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα φιλοξενηθούν στο ξενοδοχείο “DoubleTree Suites”.

MAGAZINE 312_FINAL_PROOF_Page_06

Την 1η ημέρα (Παρασκευή 7/6) το πρόγραμμα περιλαμβάνει γεύμα και ελληνική βραδιά νεολαίας, ενώ το Σάββατο 8/6 θα πραγματοποιηθεί, μεταξύ άλλων, Γενική Συνέλευση και Εκλογές, απονομή υποτροφιών, τουρνουά μπάσκετ, κοντινή εκδρομή γυναικών, μίτινγκ επιχειρηματικότητας για τις Θυγατέρες Αμερικής, βραδιά με ποτό, φαγητό και χορό.

Οι 3ήμερες εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 9 Ιουνίου, με Θεία Λειτουργία στο ξωκλήσι της Παναγίας της Προυσιώτισσας, στο Πάρκο "Έλατος", πρωτάθλημα μπάσκετ και παραδοσιακό, ευρυτανικό πανηγύρι.

Περισσότερα για το 75ο Συνέδριο μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Το νέο περιοδικό

Κυκλοφόρησε, εξάλλου, το 312ο τεύχος (Ιανουάριος - Μάρτιος 2019) του περιοδικού των Ευρυτάνων ομογενών της Αμερικής "Το Βελούχι". Μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της Ένωσης κα Ελευθερία Νικοπούλου ανακοίνωσε τη διεξαγωγή του 75ου ετήσιου Συνεδρίου και στις σελίδες του περιοδικού παρέχονται πληροφορίες για το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Παράλληλα γίνεται αναφορά στο σημαντικό φιλανθρωπικό έργο των ομογενών προς την Ευρυτανία, δεν λείπουν οι κοινωνικές στήλες και τα νέα της ομογένειας και των τμημάτων (chapters) του «Βελουχιού», ενώ δημοσιεύεται και η διακήρυξη προς τον ΠτΔ κ. Παυλόπουλο με αίτημα την παροχή δικαιώματος ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού -θέμα που είχαν αναδείξει πρόσφατα τα «Ευρυτανικά Νέα».