Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Πλήρης η απαξίωση του ευρυτανικού ποδοσφαίρου. Δεύτερη σερί ματαιωμένη αγωνιστική στα πλέι-οφ, δεν «κατεβαίνουν» ΑΠΟΚ & Φραγκίστα

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, 4 και 5 Μαΐου 2019, ήταν προγραμματισμένη να γίνει η 4η αγωνιστική των πλέι οφ της Α’ ΕΠΣ Ευρυτανίας για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Και όμως, καμία από τις δύο αναμετρήσεις της αγωνιστικής -ΑΠΟΚ-Αίολος και Φραγκίστα-Ποταμιά-, δεν διεξήχθη, καθώς οι τυπικά γηπεδούχοι δήλωσαν αδυναμία συμμετοχής στις αναμετρήσεις. Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται και αυτό το Σαββατοκύριακο, 11 και 12/5: ΑΠΟΚ και Φραγκίστα δεν «κατεβαίνουν» να παίξουν και έτσι, δράση δεν θα υπάρξει ξανά, με τη διαδικασία των πλέι-οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή να θυμίζει… παρωδία.mpales-gipedo-arxeio

Η διπλή ματαίωση -και μάλιστα στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος- αποτελεί ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ της απαξίωσης του ευρυτανικού ποδοσφαίρου, που δεν είναι σημερινή αλλά προϊόντος του χρόνου γίνεται ολοένα και πιο έκδηλη. Όταν το ιστορικό «Βελούχι», που μόλις πριν από μερικούς μήνες συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, αδυνατεί να βρει -τουλάχιστον- 11 ποδοσφαιριστές για να κατέβει στο γήπεδο, τότε εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι η κατάσταση στο τοπικό μόνο περιθώρια αισιοδοξίας δεν αφήνει.

Η ΕΠΣ Ευρυτανίας προσπαθεί φιλότιμα και με πρωτοβουλίες όπως η κάλυψη των εξόδων των διαιτητών, με στόχο την οικονομική ανακούφιση των συλλόγων, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση· ωστόσο, είναι αμφίβολο εάν είναι αρκετές για να σώσουν το πολύπαθο τοπικό πρωτάθλημα.

«Μπρα ντε φερ» για τον τίτλο

Στα αμιγώς αγωνιστικά (ναι, υπάρχουν κι αυτά), φυσικά η κατάσταση στον βαθμολογικό πίνακα μετά τη μη διεξαγωγή της 4ης & 5ης αγωνιστικής δεν μεταβλήθηκε. Ποταμιά και Αίολος πήραν ξεκούραστα, άνευ αγώνος (σκορ 0-3) τα παιχνίδια και το μεταξύ τους παιχνίδι για την 6η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, θα έχει χαρακτήρα τελικού.

Αυτή τη στιγμή, η Ποταμιά έχει προβάδισμα και βρίσκεται στην 1η θέση της βαθμολογίας με 19 βαθμούς, με τον Αίολο να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής, με 18. ΑΠΟΚ (0 βαθμοί) και Φραγκίστα (-6β) απλά συμπληρώνουν την τετράδα του «μίνι» πρωταθλήματος.

Η αναμέτρηση Αίολος-Ποταμιά, στις 19 Μαΐου, μια εβδομάδα πριν τις εκλογές, θα είναι πραγματικός τελικός, όχι τυπικά αλλά σίγουρα ουσιαστικά.

Η Ποταμιά, για να αναδειχθεί ξανά πρωταθλήτρια, πρέπει απλά να μην χάσει· με ισοπαλία ή νίκη στο ντέρμπι κατακτά το τρόπαιο. Στον αντίποδα, ο Αίολος θα πρέπει να παίξει για τη νίκη ώστε με «τρίποντο» να προσπεράσει στην τελευταία «στροφή» τους Μεγαλοχωρίτες και να είναι εκείνος που θα πανηγυρίσει.

potamia-aiolos-2019-arxeio