Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

ev media-logo

Διπλή επιτυχία για Μπίκα και Κολόκα στο Τείχιο Δωρίδας

Πρώτες και καλύτερες ήταν στη Φωκίδα οι Ευρυτάνισσες δρομείς Δήμητρα Μπίκα και Φωτεινή Κολόκα, που ανέβηκαν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου σε αγώνες ορεινού τρεξίματος.mpika-koloka-tihio-race19

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών/τριών απ’ όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε, το τριήμερο 10-12 Μαΐου, στο Τείχιο Δωρίδας (Φωκίδα), το «6ο Tihio race», που περιλάμβανε αγώνες ορεινού τρεξίματος διαφόρων αποστάσεων, μια πραγματική γιορτή του αθλητισμού που εξελίχθηκε σε θεσμό. Η ευρυτανική εκπροσώπηση, για ακόμα μία φορά, ήταν απόλυτα επιτυχημένη και γι’ αυτό φρόντισε το δίδυμο Μπίκα - Κολόκα.

Η Δήμητρα Μπίκα (La Sportiva - φωτο αριστερά, στο μέσον) πήρε μέρος σε τριήμερο αγώνα σε στάδια (ετάπ), απόστασης σχεδόν… 100 χιλιομέτρων και ήταν εντυπωσιακή, κερδίζοντας την πρώτη θέση με χρόνο λίγο πάνω από 13 ώρες! Η πολυαθλήτρια από το Καρπενήσι έτρεξε -ανά ημέρα- 17, 50 και 30χλμ και έδειξε ξανά δείγμα του υψηλού αγωνιστικού της επιπέδου, ούσα και 4η στη Γενική Κατηγορία σε σύνολο 46 δρομέων.

Την ίδια στιγμή, η Φωτεινή Κολόκα (Salomon - φωτο δεξιά) συμμετείχε σε αγώνα 20 χιλιομέτρων και παρότι αντιμετώπισε μικροατυχίες κατά τη διάρκεια της διαδρομής, κατάφερε να αναδειχθεί νικήτρια στις Γυναίκες (22η ανάμεσα σε 118 δρομείς στη Γενική) με επίδοση 2 ώρες και 24 λεπτά περίπου.