Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Επαναλειτουργούν, ύστερα από μια δεκαετία, οι κατασκηνώσεις στη «Σωτήρα». Προσεχώς η έναρξη υποβολής αιτήσεων (από την έντυπη)

Μετά από διάστημα δέκα περίπου ετών που βρίσκονταν εκτός λειτουργίας, οι κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Καρπενησίου, στην Ανατολική Φραγκίστα, δίπλα στον ιστορικό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, θα ανοίξουν ξανά το φετινό καλοκαίρι και θα υποδεχθούν παιδιά από την Ευρυτανία και άλλες περιοχές.kataskinoseis-sotira-arxeio-giorti

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, θα λειτουργήσουν δύο κατασκηνωτικές περίοδοι μέσα στον Ιούλιο, μία για αγόρια και μία για κορίτσια. Προτεραιότητα θα έχουν οι μαθητές/τριες σχολείων του ν. Ευρυτανίας και κατόπιν Ευρυτανόπουλα που ζουν εκτός νομού.

Η α’ περίοδος αφορά αγόρια από Ε΄ Δημοτικού έως Γ΄ Γυμνασίου και θα διαρκέσει το διάστημα 2 έως 14 Ιουλίου, ενώ η β’ περίοδος αφορά κορίτσια από Ε΄ Δημοτικού έως Λύκειο, το διάστημα 14 έως 28 Ιουλίου.

Το κόστος συμμετοχής είναι 50 ευρώ ανά παιδί (για τα αδέρφια θα υπάρξουν ειδικές τιμές). Οι δηλώσεις συμμετοχής (με τα απαραίτητα δικαιολογητικά) και η καταβολή των τροφείων θα γίνονται από τη Δευτέρα 3 έως και την Παρασκευή 14 Ιουνίου, στο Γραφείο Νεότητας της Μητροπόλεως (π. Κωνσταντίνος Λιάπης ) καθώς και στους Αρχιερατικούς Επιτρόπους Απεραντίων και Αγραίων (π. Νικόλαο Ζαχαράκη και π. Ευάγγελο Φεγγούλη). Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 22370-22277, 22191 εσωτ.3, ή κιν. 6974114208.

Μόλις πρόσφατα, εξάλλου, στα Γραφεία της Μητρόπολης πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Μητροπολίτη κ. Γεωργίου και εθελοντών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την ομαλή λειτουργία των κατασκηνώσεων.

Σύντομη αναδρομή

Πριν περίπου δύο χρόνια, τον Ιούλιο του 2017, στον χώρο των κατασκηνώσεων είχε πραγματοποιηθεί μια όμορφη εκδήλωση - γιορτή (φωτο) που σηματοδοτούσε την επαναλειτουργία των εγκαταστάσεων μέσω της παραχώρησής τους στη Μητρόπολη, καθώς επί χρόνια, την ευθύνη λειτουργίας τους είχε η ΔΕΗ.

Από το 2002 μέχρι και το 2009, στον ιδιόκτητο χώρο της τοπικής Εκκλησίας, εκτάσεως 12 στρεμμάτων, που ενοικιάστηκε από την Ενορία στη ΔΕΗ, λειτούργησαν οι κατασκηνώσεις (σε τρεις κατασκηνωτικές περιόδους τη σεζόν). Η λειτουργία των κατασκηνώσεων, που ανήκαν στον Οργανισμό Ασφάλισης εργαζομένων της ΔΕΗ, σταμάτησε το 2009.kataskinoseis-sotira-arxeio1

Κοινό αίτημα της τοπικής κοινωνίας, Εκκλησίας και φορέων, όμως, ήταν η επαναλειτουργία των κατασκηνώσεων. Η τοπική Εκκλησία με συνεχείς παρεμβάσεις της προς τη ΔΕΗ και έχοντας την συμπαράσταση των δήμων Αγράφων, Καρπενησίου και της Π.Ε. Ευρυτανίας, πέτυχε τελικά την επιστροφή των εγκαταστάσεων, στην ιδιοκτήτρια του χώρου, Ενορία της Ανατ. Φραγκίστας, και μάλιστα σε πλήρη λειτουργικότητα, επισκευασμένες και ανακαινισμένες. Τις απαραίτητες και λίαν πολυδάπανες εργασίες στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων χρηματοδότησε η ΔΕΗ.

Από το εφετινό καλοκαίρι ανοίγεται μια νέα σελίδα για τις κατασκηνώσεις της Ι.Μ. Καρπενησίου στη Σωτήρα.