Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

(ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ) Την 75η επέτειο από την ίδρυση της «Κυβέρνησης του Βουνού» τίμησαν στην Παλιά Βίνιανη Ευρυτανίας

Το Σάββατο 18 Μαΐου 2019, πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τα 75 χρόνια από την ίδρυση της ΠΕΕΑ  (Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης), της γνωστής ως «Κυβέρνησης του Βουνού», στην Παλαιά Βίνιανη.10

Η τελετή έγινε παρουσία του εκπρόσωπου της Κυβέρνησης και Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κ. Γιώργου Βαρεμένου, του δημάρχου Αγράφων κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή, του Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Κων/νου Κοντογεώργου, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ευρυτανίας κ. Αριστείδη Τασιού, αντιδημάρχων Δήμου Αγράφων, αιρετών, υποψηφίων, εκπροσώπων Σωμάτων Ασφαλείας, συλλόγων, φορέων και απλών πολιτών.

Η τελετή απόδοσης φόρου τιμής στην «Κυβέρνηση του Βουνού» άρχισε με την επιμνημόσυνη δέηση από τους ιερείς της περιοχής, για να ακολουθήσουν καταθέσεις στεφάνων και στη συνέχεια χαιρετισμοί από τους: δήμαρχο Αγράφων, βουλευτή, αντιπεριφερειάρχη και π. Φεγγούλη -εκ μέρους του Μητροπολίτη.

BINTEO

Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από τον Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Βαρεμένο, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ρόλο των απλών ανθρώπων στα ιστορικά γεγονότα της Εθνικής Αντίστασης, αποτίνοντας φόρο τιμής στον αντιστασιακό αγώνα της ΠΕΕΑ αλλά και στον απελευθερωτικό αγώνα στην Ευρυτανία γενικότερα. Αναφέρθηκε δε στο μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στη Βουλή, την Περιφέρεια και τους Δήμους Καρπενησίου & Αγράφων, για την αναβάθμιση των δύο Μουσείων σε Κορυσχάδες και Παλαιά Βίνιανη.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

2

3

4

5

6

7

1