Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Ο Nicola Piovani στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Nicola Piovani, βραβευμένος με Oscar μουσικής για την ταινία «H Ζωή είναι Ωραία», έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για να παρουσιάσει μερικά από τα πιο γνωστά έργα του για τον κινηματογράφο διευθύνοντας την 50μελή Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, ενώ ταυτόχρονα θα προβάλλεται στη γιγαντοοθόνη του Μεγάρου πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις ταινίες αυτές

piovani

Είναι η πρώτη φορά που ο συνθέτης παρουσιάζει στην Ελλάδα έργο του με συμφωνική ορχήστρα και οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να τον απολαύσουν σε μερικές από τις σημαντικότερες συνεργασίες του, όπως αυτές με τον Φεντερίκο Φελίνι και τους αδελφούς Ταβιάνι.

Η συναυλία αυτή είναι η πρώτη ενός οπτικοακουστικού αφιερώματος με θέμα κινηματογραφική μουσική από μεγάλους συνθέτες βραβευμένους με Όσκαρ.

Ο Nicola Piovani γεννήθηκε στη Ρώμη στις 26 Μαΐου 1946. Είναι ευρύτερα γνωστός από τη μουσική του για πολλές κινηματογραφικές ταινίες καθώς και θεατρικά έργα. Το 1999 του απονεμήθηκε το βραβείο Όσκαρ καλύτερης μουσικής για την ταινία “La Vita e bella” του Ρομπέρτο Μπενίνι.

Εκτός από μουσική για ταινίες και θέατρο, ο Piovani έχει γράψει συναυλιακή και συμφωνική μουσική, καθώς και μουσική δωματίου. Μέχρι στιγμής έχει γράψει μουσική για πάνω από 130 ταινίες, συμπεριλαμβανομένης και της ταινίας του Περικλή Χούρσογλου “Ο κύριος με τα γκρι”.

Ο ίδιος ισχυρίζεται πως “η κάθε ταινία έχει τη δική της προσωπικότητα. Πρέπει να παραμερίζεις τις φιλοδοξίες σου όταν συνθέτεις ένα σάουντρακ και να ταυτίζεσαι με την ταινία…”

Το πρόγραμμα της συναυλίας

Α’ μέρος (50 λεπτά)
KAOS - THE NIGHT OF THE SHOOTING STARS - GOOD MORNING
BABΙLONIA

B’ μέρος (50 λεπτά)
LA VITA E BELLA (Η Ζωή είναι Ωραία) - LA VOCE DELLA LUNA
GINGER E FRED

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη
Πέμπτη 17 Μαΐου 2012
Τηλ.: 210 7282333
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 216 9001633   
www.onevoiceconcerts.com