Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

35η Έκθεση Βιβλίου

Η Γιορτή Βιβλίου επιστρέφει στον παλιό της χώρο, στο Πεδίον του Άρεως, μετά από χρόνια περιπλάνησης σε διάφορες γωνιές της Αθήνας

ekthesi biblio496

Την Παρασκευή, 4 Μαΐου, άνοιξε τις πόρτες της η 35η Έκθεση Βιβλίου, που διοργανώνει ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών (ΣΕΒΑ) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Αθηναίων.

Σε μια χρονιά που η πτώση του τζίρου στον χώρο αγγίζει το 50%, θα συμμετάσχουν 122 εκδότες.

Παρά τη μεγάλη πτώση στις πωλήσεις, εντύπωση προκαλεί η αποκάλυψη της προέδρου των Βιβλιοθηκονόμων, Χριστίνας Κυριακοπούλου, ότι, την ίδια στιγμή, οι βιβλιοθήκες διπλασίασαν την επισκεψιμότητά τους.

Αυτός είναι άλλωστε και ο βασικός λόγος που η φετινή γιορτή συνεχίζει την εκστρατεία της «Με διάβασες; Χάρισε με! Δώστε ένα βιβλίο, Σώστε μια βιβλιοθήκη», με σκοπό να συγκεντρωθούν βιβλία για την ενίσχυση των βιβλιοθηκών στις παραμεθόριες περιοχές.

Τα βιβλία που θα συγκεντρωθούν φέτος θα σταλούν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ξάνθης, όπως και στα Νοσοκομεία Παίδων Αγίας Σοφίας και Αγλαΐας Κυριακού, καθώς και του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες και του Γυμνασίου- Λυκείου Βερδικούσας της επαρχίας Ελασσόνας.

Πεδίον του Άρεως
Έως 20 Μαΐου 2012
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα-Πέμπτη 6:00 μ.μ.-10:00 μ.μ.,
Παρασκευή-Σάββατο 6:00 μ.μ.-10:30 μ.μ.,
Κυριακή 11:00 π.μ.-10:00 μ.μ.