Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Σενάρια για εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου, λόγω Πανελλαδικών Εξετάσεων -Στις κάλπες ο ΣΥΡΙΖΑ υπό το βάρος της μεγάλης ήττας

tsipras-pavlopoulos1

Στις 7 Ιουλίου είναι τελικά πιο πιθανόν να στηθούν οι πρόωρες κάλπες των εθνικών εκλογών, που έρχονται μετά από τη «βαριά» ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε  πως θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, να προκηρύξει εκλογές αμέσως μετά από τον β’ γύρο των εκλογών στις 2 Ιουνίου.

Και ενώ πληροφορίες ανέφεραν πως η 30η Ιουνίου είχε προκριθεί ως πιθανότερη ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας δέχτηκε εισηγήσεις από συνεργάτες του για κάλπες την 7η Ιουλίου.

Την ημερομηνία αυτή θα έχουν τελειώσει οι πανελλαδικές -και γονείς αλλά και οι 17χρονοι ψηφοφόροι δεν θα έχουν υποχρεώσεις που μπορεί να τους εμποδίσουν από το να ψηφίσουν, καθώς τα ειδικά μαθήματα των Εξετάσεων ολοκληρώνονται στις 2 Ιουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τις εκλογές δεν θα αναλάβει καθήκοντα υπηρεσιακή κυβέρνηση. Θα παραμείνει η παρούσα, καθώς ο κ. Τσίπρας δεν παραιτήθηκε, ούτε έχασε την εμπιστοσύνη της Βουλής.

Τόσο η μεγάλη διαφορά στις ευρωεκλογές όσο και το αρνητικό αποτέλεσμα στις κάλπες για την αυτοδιοίκηση οδήγησε τον Αλ. Τσίπρα να πάρει την απόφαση για προκήρυξη πρόωρων εκλογών σε σύντομο χρονικό διάστημα.