Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Η ΚΝΕ στο Καρπενήσι, από τις 12 έως τις 14 Ιουλίου. Στο Κεφαλόβρυσο το 28ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο, ομιλητής ο Δ. Κουτσούμπας

Από το ρεπορτάζ της έντυπης έκδοσης της Τετάρτης 19/6/2019

«Εμπνεόμαστε, Διδασκόμαστε, Συνεχίζουμε. Με το ΚΚΕ μπροστά για το δίκιο του λαού»! Με αυτό το σύνθημα, το φετινό 28ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ ταξιδεύει στο Καρπενήσι από τις 12 έως τις 14 Ιουλίου 2019.kne-simaies-kke

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η κατασκήνωση του διημέρου θα φιλοξενηθεί στο Κεφαλόβρυσο, ενώ προγραμματίζεται σειρά πολιτικών, πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων, επισκέψεων και εκδηλώσεων «…για την ιστορία της περιοχής και τη συμβολή του ΚΚΕ στην ανάπτυξη της λαϊκής πάλης τη δεκαετία του ’40».

Ξεχωρίζει η πολιτική συγκέντρωση το Σάββατο 13/7 στο Καρπενήσι. Θα μιλήσουν ο Δημήτρης Κουτσούμπας, Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Επίσης, στο χώρο της κατασκήνωσης θα πραγματοποιηθούν εκδήλωση παρουσίασης του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ (1918 – 1949) και εκδήλωση αφιερωμένη στα 70 χρόνια από την κατάληψη του Καρπενησίου από τον ΔΣΕ, καθώς και στα τραγούδια του ΔΣΕ και της ΕΑΜικής Αντίστασης. Επισκέψεις θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο των Κορυσχάδων, στη Βίνιανη και σε άλλες περιοχές - ορόσημα της δράσης του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, ενώ προγραμματίζεται ένα πλούσιο πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων, με πεζοπορίες, αθλητικά τουρνουά και αγώνα δρόμου.

«Σε κάθε γωνιά της περιοχής, στα βουνά και τα χωριά της», αναφέρουν οι νεολαίοι του ΚΚΕ, «γράφτηκαν λαμπρές σελίδες Ιστορίας του λαϊκού κινήματος, που μέχρι και σήμερα παραμένουν ανεξίτηλα χαραγμένες. Εμπνέουν κάθε νέα και νέο που επιλέγει τον δρόμο του οργανωμένου αγώνα για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Αυτά τα μονοπάτια θα περπατήσουν οι νέοι και οι νέες που θα συμμετάσχουν στο φετινό Διήμερο, αυτές τις σελίδες Ιστορίας θα γνωρίσουν.».

Να σημειωθεί ότι για 7η χρονιά, η ΚΝΕ θα φιλοξενήσει και φέτος τις δυο μέρες του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου παιδική κατασκήνωση για παιδιά μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού και Γυμνασίου. Το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων και ομιλιών θα γνωστοποιηθεί προσεχώς.