Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

ev media-logo

«Έρχομαι απ’ το Καρπενήσι κι έχω λύση για την κρίση» - Η επιτυχημένη μαθητική εκδήλωση

Για πρώτη φορά «ανέβηκαν» δύο έργα κοινωνικοπολιτικής σάτιρας από τους μαθητές

theatriko496

photo: photostelios

Μία άκρως επιτυχημένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 13 Μαΐου 2012, στις 7:30 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου.{div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Πρόκειται για την εκδήλωση με τίτλο «Γέφυρα Αγάπης ΙΙΙ», την οποία διοργάνωσαν οι μαθητές του 1ου και 2ου Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου.

Οι μαθητές έδωσαν συναυλία, παίζοντας ποπ, ροκ, έντεχνα και λαϊκά τραγούδια, ενώ για πρώτη φορά παρουσίασαν στη σκηνή του Συνεδριακού δύο έργα κοινωνικοπολιτικής σάτιρας.

Πρόκειται για τα δύο θεατρικά μονόπρακτα «Οι ράμπο και η γριά» (Το αυθεντικό κείμενο ήταν του Σπύρου Πεταρούδη) και «έρχομαι απ’ το Καρπενήσι κι έχω λύση για την κρίση».

Χιούμορ, έξυπνες ατάκες και ομαδική δουλειά συνέθεσαν μία πρωτότυπη παράσταση εκ μέρους των παιδιών. Το κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο μαρτυρά την ανάγκη υλοποίησης κι άλλων ανάλογων διοργανώσεων, αφού ο κόσμος επιθυμεί κι επιζητά να παρακολουθεί ποιοτικά δρώμενα και στηρίζει αυτές τις αξιόλογες προσπάθειες.

Άλλωστε, το θερμό χειροκρότημα ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή για τους μαθητές, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι από το κοινό που περίμεναν στο τέλος για να συγχαρούν αυτοπροσώπως τα παιδιά.

Να σημειώσουμε ότι η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στους καθηγητές, οι οποίοι αφιλοκερδώς προσφέρουν επιπλέον μαθήματα σε όλη τη διάρκεια του χρόνου στους ενδιαφερόμενους μαθητές. Επίσης, η τιμή της πρόσκλησης είχε καθοριστεί στα 5 ευρώ και τα έσοδα της εκδήλωσης θα δοθούν στα «παιδικά χωριά S.O.S.».