Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

ev media-logo

Την Κυριακή η ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Εορτάστηκε η ημέρα κατά του Ναζισμού

Την ερχόμενη Κυριακή 20 Μαΐου 2012 θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ημέρας μνήμης (19ης Μαΐου) της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

imera nazismou

Με λίγο κόσμο πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός των εθνικών αγώνων και της εθνικής αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού. Στη φωτογραφία, μεταξύ των παρευρισκομένων, διακρίνονται εκπρόσωποι της πολιτικής εξουσίας και των Σωμάτων Ασφαλείας


 

Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθεί γενικός σημαιοστολισμός από τις 8:00 το πρωί της Κυριακής μέχρι και τη δύση του ηλίου. Επίσης, θα φωταγωγηθούν όλα τα δημόσια καταστήματα, καταστήματα Ν.Π.Δ.Δ., ΟΤΑ, τραπεζών και καταστημάτων κοινής ωφέλειας, κατά τις βραδινές ώρες της 20ης Μαΐου 2012 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Την Κυριακή, περίπου στις 10:00 το πρωί, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα τελεστεί Δοξολογία και Επιμνημόσυνη Δέηση στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας από τον Ιερό κλήρο της πόλης, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Νικολάου.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι την Παρασκευή 18 Μαΐου 2012, στα πλαίσια της ημέρας μνήμης της γενοκτονίας, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.


Την προηγούμενη Τετάρτη η ημέρα κατά του Ναζισμού

Το πρωί της προηγούμενης Τετάρτης 9 Μαΐου 2012, πραγματοποιήθηκαν στην πόλη του Καρπενησίου οι δέουσες εκδηλώσεις για τον εορτασμό των εθνικών αγώνων και της εθνικής αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε γενικός σημαιοστολισμός από το πρωί μέχρι και τη δύση του ηλίου, όπως επίσης και φωταγώγηση όλων των δημοσίων καταστημάτων, των καταστημάτων Ν.Π.Δ,Δ., ΟΤΑ, Τραπεζών και οργανισμών κοινής ωφέλειας από τη δύση του ηλίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας.

Εντωμεταξύ, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας από τον Ιερό κλήρο της πόλης, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Νικολάου.

Στις 10.45 το πρωί περίπου πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του Ηρώου των πεσόντων της πόλης, ενώ αργότερα, στις 11.00, έγινε κατάθεση στεφάνων από αιρετούς του νομού, καθώς και εκπροσώπους όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων. Μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Βασίλης Καραμπάς, ο αντιδήμαρχος Καρπενησίου κ. Κλεομένης Λάππας, αλλά και ανώτατοι αξιωματικοί των Σωμάτων Ασφαλείας.

Τέλος, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.