Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Το 75ο Συνέδριο των ομογενών. Στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας πραγματοποιήθηκαν οι 3ήμερες εργασίες (ΦΩΤΟ)

Από 7 έως τις 9 Ιουνίου 2019 διεξήχθη το εφετινό Συνέδριο -75ο κατά σειρά- της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής «Το Βελούχι». Στην πόλη Σάρλοτ έλαβαν χώρα θρησκευτικές εκδηλώσεις, βραβεύσεις, ανταμώματα και ελληνικά γλέντια.10

Έντονο ήταν το «άρωμα» της Ελλάδας αλλά και της Ευρυτανίας στην πόλη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας κατά το τριήμερο 7-9 Ιουνίου 2019. Αφορμή ήταν 75ο ετήσιο Συνέδριο της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής, εκδηλώσεις - θεσμός για το «Βελούχι» και μια ιδανική αφορμή για τους Ευρυτάνες της ομογένειας να ανταμώσουν, να ψυχαγωγηθούν και σχεδιάσουν τις επόμενες δράσεις τους.

Στο επίκεντρο του 3ημέρου βρέθηκαν οι εργασίες του συνεδρίου, όμως, πλούσιες ήταν και οι παράλληλες εκδηλώσεις. Μεταξύ άλλων, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στο ξωκλήσι της Παναγίας της Προυσιώτισσας, στο Πάρκο "Έλατος", μια όμορφη τοποθεσία κοντά στο Σαάρλοτ, ενώ έγιναν επίσης απονομές υποτροφιών και τιμητικών διπλωμάτων σε αριστούχους μαθητές, καθώς και αξιέπαινες φιλανθρωπικές δράσεις. Το πρόγραμμα περιλάμβανε ακόμα τουρνουά μπάσκετ, μίτινγκ επιχειρηματικότητας και ένα παραδοσιακό ελληνικό γλέντι, με φαγοπότι, χορό και τραγούδι.

Με κάθε αφορμή, οι Ευρυτάνες ομογενείς των ΗΠΑ αποδεικνύουν ότι δεν ξεχνούν τη γενέθλια γη τους, τον τόπο απ’ όπου πριν από δεκαετίες έφυγαν για ένα καλύτερο μέλλον και τους ανθρώπους του. Η πολυποίκιλη προσφορά της Ένωσης όλα αυτά τα χρόνια αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Για τον λόγο αυτό, το 76ο Συνέδριο του «Βελουχιού» θα είναι διαφορετικό από τα άλλα, θα έχει χαρακτήρα επετειακό και πανηγυρικό, καθώς θα διεξαχθεί στο Καρπενήσι, το διάστημα 22-24 Ιουλίου 2020.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

Οι φωτογραφίες από τις εργασίες του συνεδρίου και τις παράλληλες εκδηλώσεις είναι του κ. Γιάννη Γιαννακόπουλου