Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

“ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ”. Άγνωστες μαρτυρίες για τον Καραγάτση

Με 112 σελίδες κυκλοφόρησε νέο τεύχος (Νο204) του περιοδικού «Πνευματική Ζωή» για το δίμηνο Μάιος-Ιούνιος με «…περιεχόμενα που εντυπωσιάζουν και αφορούν σημαντικά θέματα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο εκδότης κ. Μιχάλης Σταφυλάς

pneumatiki zoi496

Συγκεκριμένα, Λαρισαίος φίλος του Καραγάτση αποκαλύπτει άγνωστες μαρτυρίες από τη ζωή και το έργο του, ενώ περιέχονται και συνομιλίες της Ελένης Καζαντζάκη για τον Νίκο με Eυρωπαίους πνευματικούς ανθρώπους.

Επίσης, περιλαμβάνονται συνέντευξη με τον πολυμεταφρασμένο λογοτέχνη Νάνο Βαλαωρίτη, αυτόγραφο ποιήματος του Γιάννη Ρίτσου, μια συναρπαστική... παρ 'ολίγον ομιλία του Γιάννη Σκαρίμπα, οι αιρετικές απόψεις του Ντίνου Χριστιανόπουλου που αρνήθηκε να πάρει το Κρατικό Βραβείο που του απονεμήθηκε μαζί με ένα κείμενό του εναντίον πάντων και πασών.

Δημοσιεύονται ακόμη μελέτη με θέμα «Η Γυναίκα -ηρωίδα μάνα» στο έργο του Τάσου Λειβαδίτη, δοκίμιο για τους ποιητές της Θεσσαλονίκης με την ευκαιρία 100 χρόνων από την Απελευθέρωση της Μακεδονικής πρωτεύουσας.

Παράλληλα, τα μόνιμα ένθετα «Διαρκής Ιστορία Νεοελληνικής Λογοτεχνίας» με παρουσίαση των νέων βιβλίων η «Ανθολογία Νεοελληνικής ποίησης» κυρίως με νέους σύγχρονους ποιητές, μικρά δοκίμια, διηγήματα και φυσικά οι 4 σελίδες των μαχητικών Σχολιανών του Μιχάλη Σταφυλά, που χωρίς φόβο, αλλά με πολύ πάθος, χτυπάνε τα κακώς κείμενα του πνευματικού μας κόσμου.