Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Στις 96 ψήφους κρίθηκε η μονοεδρική της Ευρυτανίας. Τα έγκυρα, ανεπίσημα αποτελέσματα της Π.Ε.

kontogeorgos-oikonomou11

Μικρότερη των εκατό ψήφων ήταν η διαφορά που καθόρισε το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου στην Ευρυτανία. Σύμφωνα με τα έγκυρα αλλά ανεπίσημα (τον τελευταίο λόγο έχει το Πρωτοδικείο) αποτελέσματα που δημοσιοποίησε η Π.Ε. Ευρυτανίας*, ο νυν βουλευτής και εκ νέου εκλεγμένος κ. Κώστας Κοντογεώργος έλαβε 2.746 ψήφους, έναντι 2.650 της κας Θωμαΐδος Οικονόμου. Η διαφορά μεταξύ των δύο υποψήφιων της Νέας Δημοκρατίας ανήλθε στις 96 ψήφους. Στην τρίτη θέση του ψηφοδελτίου της ΝΔ βρέθηκε ο κ. Μένιος Λάππας με 1.187 σταυρούς.

Στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ πρώτος ήταν ο υποψήφιος βουλευτής κ. Μωυσής Μπερμπερής με 1.617 ψήφους, έναντι 1.268 του κ. Νίκου Λαθύρη και 313 της κας Χρύσας Σκονδριάνου. Στο ΚΙΝΑΛ πρώτος αναδείχθηκε ο κ. Γιάννης Παπαδόπουλος με 895 ψήφους (Ιωάννου Δήμητρα: 154, Σιακαβέλα Ιωάννα: 102). Εκ του ΚΚΕ τις περισσότερες ψήφους έλαβε ο κ. Βασίλης Παπαροϊδάμης με 102.

*Υπάρχει μικρή αναντιστοιχία σε σχέση με τα αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών (SingularLogic), από την οποία ωστόσο δεν προκύπτει διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα. Τα οριστικά, επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν από το Πρωτοδικείο Ευρυτανίας.