Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

ev media-logo

Στις 28 Ιουλίου το Δίαθλο επιστρέφει στο Καρπενήσι. Τι αλλάζει στους αγώνες και τις διαδρομές τους

Με την ίδια λογική αλλά παράλληλα και αρκετές αλλαγές στο αγωνιστικό κομμάτι, θα διοργανωθεί φέτος στο Καρπενήσι το Energy Duathlon Karpenissi 2019, οι αγώνες διάθλου (τρέξιμο-ποδήλατο) που τα τελευταία χρόνια έχουν καθιερωθεί στην ευρυτανική πρωτεύουσα.diathlo-ekkinisi-arxeio1

Ο δήμος Καρπενησίου, η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος συνδιοργανώνουν τους αγώνες την Κυριακή 28 Ιουλίου 2019. Εκτός από τις διαδρομές με συνδυασμό τρεξίματος- ποδηλάτου-τρεξίματος, παράλληλα θα διοργανωθούν και διαδρομές μόνο με τρέξιμο.

Είναι η πρώτη χρονιά που θα γίνουν μαζί δίαθλο και για παιδιά και για μεγάλους· οι ενήλικες θα τρέξουν 6 και 2,8 χλμ και ενδιάμεσα θα ποδηλατήσουν 22 χλμ, ενώ στα παιδιά οι αποστάσεις είναι, αντίστοιχα, 1,6-10-2,8 χλμ.

Όλες οι εκκινήσεις θα γίνουν στην (Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου εκτός από τις παιδικές διαδρομές που θα γίνουν στον κυκλικό κόμβο. Στην πλατεία θα γίνουν αντίστοιχα και όλοι οι τερματισμοί.

Σχετικά τις διαδρομές, στο τρέξιμο καταργείται η πρώτη μεγάλη γύρα (που περνούσε από Αγ. Παρασκευή και κατέβαινε την Κολοκοτρώνη) και οι διοργανωτές κρατούν την πιο εύκολη, μικρή γύρα που διασχίζει την Ζηνοπούλου και περνάει από την πλατεία για να στρίψει πάλι από την οδό Παπαντωνίου, γυρνάει και κατηφορίζει από τις οδούς Γεναδίου, Ιατρίδου, Θερμοπυλών, για να φτάσει στην περιοχή αλλαγών (στο πάρκινγκ μετά τον κόμβο). Στο ποδήλατο η διαδρομή παραμένει η ίδια (παλιά Ράχη Τυμφρηστού). Ακόμα, ο αγώνας των 10 χλμ φέτος θα μειωθεί στα 7 χιλιόμετρα, όπως και ο μικρός των 3,5 χλμ θα γίνει 2,5 χλμ.

Κορυφαία ονόματα του ελληνικού τριάθλου, όπως οι Γρηγόρης Σκουλαρίκης, Ντενίζ Δημάκη και Γρηγόρης Σουβατζόγλου, αναμένεται να συμμετάσχουν στον αγώνα.