Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Επιστολή ξενοδόχων Ευρυτανίας προς τον Δήμο Καρπενησίου για την τουριστική πολιτική του δήμου

Στην τελευταία συνάντηση των μελών της Ένωσής μας, συζητήθηκαν το σύνολο των προβλημάτων του Ευρυτανικού τουρισμού.

rafting

Ανάμεσα στα άλλα διαπιστώθηκε ότι η πρωτοβουλία του δημάρχου κ. Μπακογιάννη να επισκεφτεί την τουριστική έκθεση του Λονδίνου ήταν ιδιαίτερα πετυχημένη. Η πρόσκληση των Βρετανών πρακτόρων, η επίσκεψή τους στην περιοχή μας και η φιλοξενία του Δήμου και των συναδέλφων άφησε τους επισκέπτες, κατά ομολογία τους, με τις καλύτερες εντυπώσεις.{div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Πιστεύουμε ότι η προσπάθεια αυτή πρέπει να συνεχιστεί πάνω στην ίδια βάση. Η Ένωσή μας θεωρεί ότι ο δήμαρχος πρέπει να είναι ο πρεσβευτής του ευρυτανικού τουρισμού και να επισκέπτεται τις μεγάλες ευρωπαϊκές εκθέσεις του τουρισμού (Λονδίνο, Βερολίνο, Μόσχα, Ντουμπάι) καθώς και συγκεκριμένες αγορές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εμάς όπως το Ισραήλ και η Κύπρος. Οι προσωπικές επαφές με τους παράγοντες των ειδικών μορφών τουρισμού που μας ενδιαφέρουν (ορεινός – εναλλακτικός τουρισμός) σε συνδυασμό με προσκλήσεις για επίσκεψη στον τόπο μας, συνιστά μια στοχευμένη δράση που έχει μεγαλύτερη ανταποδοτικότητα από οποιαδήποτε άλλη μορφή τουριστικής προβολής.

Είναι αλήθεια ότι η διαφήμιση μέσω εκθέσεων και εντύπων είναι δαπανηρή και περιορισμένης αποτελεσματικότητας. Αντίθετα, η προβολή μέσω internet (τουριστικό site του Δήμου και χάρτες αξιοθέατων και διαδρομών που οσονούπω ολοκληρώνονται) και οι προσωπικές επαφές του δημάρχου με αλλοδαπούς πράκτορες με την βοήθεια του EOT, θα ανοίξει προοπτικά, νέες αγορές, ιδιαίτερα τώρα που η εσωτερική αγορά αντιμετωπίζει μια πρωτόγνωρη κρίση.

Επίσης η Ένωσής μας έκανε συγκεκριμένες προτάσεις για την καλύτερη αξιοποίηση του συνεδριακού κέντρου, του αθλητικού κέντρου, του κολυμβητηρίου και του γραφείου τουρισμού.

Mε βάση τα παραπάνω η Ένωσή μας κατέληξε μετά από ομόφωνη απόφαση -η οποία πιστεύουμε ότι απηχεί και την θέση των εκπροσώπων των ενοικιαζομένων δωματίων- να προτείνει τα χρήματα που διαθέτει ο Δήμος για την τουριστική προβολή να διατεθούν για την χρηματοδότηση των επισκέψεων του δημάρχου στις μεγάλες εκθέσεις όπου να απευθύνει προσκλήσεις σε εξειδικευμένους τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους τους οποίους θα φιλοξενήσουν οι επαγγελματίες του τουρισμού του τόπου μας. Το κόστος αυτής της δράσης σε συνδυασμό με το ανανεωμένο site του δήμου είναι πολύ μικρότερο και το αποτέλεσμα, εν δυνάμει, καλύτερο. Είμαστε στην διάθεση του Δήμου για συνεργασία σε οτιδήποτε μας προτείνει.

19-4-2012
Ένωση Ξενοδόχων Ευρυτανίας