Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo


Μια προστακτική με υποτακτική σημασία - ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΡΟΥΤΣΑ

xrysh-avgh-vouli

Η είσοδος της "Χρυσής Αυγής" στο κοινοβούλιο, κινητοποίησε αρκετά αντανακλαστικά του πολιτικού κόσμου. Eντούτοις, καθώς επί του παρόντος, σύμπας αυτός ο πολιτικός κόσμος ομφαλοσκοπεί στην προσπάθειά του να σχηματίσει κυβέρνηση, τα αντανακλαστικά αυτά, πέρασαν σχεδόν απαρατήρητα.{div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Είναι γεγονός ότι 680 συμπολίτες μας, το 4% του εκλογικού σώματος στην Ευρυτανία, την περασμένη Κυριακή ψήφισε το ακροδεξιό αυτό πολιτικό μόρφωμα και πολύ πιθανόν ορισμένοι από αυτούς να διαβάζουν το σημερινό σημείωμα. Οι λόγοι για τους οποίους προέβησαν σε αυτή την κίνηση είναι ιδιαίτεροι για τον καθένα και σίγουρα είχαν το δικό τους κίνητρο για να το κάνουν. Εντούτοις, ήδη από το πρώτο βράδυ των εκλογών, κάποιοι πρέπει να το μετάνιωσαν, τόσο με το πασίγνωστο πλέον "εγέρθητι", όσο και με την έντονη συνέντευξη του προέδρου του κόμματος..

Επίσης, τις επόμενες μέρες, σε συνέντευξη που έδωσε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος στον Σταύρο Θεοδωράκη, στην εκπομπή του Πρωταγωνιστές, τόνισε ότι η "βία είναι μια πραγματικότητα της ζωής" και ότι "είχε πολιτικές επαφές με τους Γερμανούς ναζιστές", αλλά οι σχέσεις τους χάλασαν όταν αυτοί υποστήριξαν "ούτε ένα ευρώ για τους τεμπέληδες Έλληνες". Τόνισε ακόμη πως «η ζωή είναι μια ποίηση και πρέπει να τη φτάνουμε στα άκρα. Μόνο έτσι έχει σημασία. Όσο άκρα πάει!»

Για να διαπιστώσουμε αν έχουν δίκιο όλοι αυτοί που ανησυχούν και  διαμαρτύρονται για την είσοδο του κόμματος στη βουλή, ας ρίξουμε μια ματιά στην Ιστορία:

Είναι γνωστό ότι η ναζιστική ιδεολογία είναι έντονα διαποτισμένη από αντιλήψεις φυλετικών διακρίσεων, εθνικισμού, στρατοκρατίας αλλά και δημιουργίας και χρήσης παραστρατιωτικών οργανώσεων. Παράλληλα, ασκείται πολιτική τρομοκρατίας σε όσους διαφωνούν πολιτικά με το καθεστώς, έντονη προπαγάνδα για τα ιδεώδη και αντιπροπαγάνδα για αντίθετες ιδεολογίες, και, φυσικά, προσωπολατρία για τον Ηγέτη. Ο ολοκληρωτισμός είναι από τα βασικά ιδεολογικά σημεία του Ναζισμού. Προορισμός του κάθε πολίτη, του κάθε στρατιώτη, όσο ιεραρχικά ανώτερος και αν είναι, είναι ένας και μοναδικός: Η τυφλή υπακοή στον Ηγέτη.

Σύμφωνα με τη ναζιστική ιδεολογία, δεν έχουν θέση στον κόσμο οι Εβραίοι, οι Αθίγγανοι και οι ομοφυλόφιλοι, όπως και κάθε είδους άνθρωποι του περιθωρίου, ενώ θεωρούνται "υπάνθρωποι". Στα πλαίσια της ρατσιστικής ιδεολογίας του Χίτλερ και του Εθνικοσοσιαλιστικού του Κόμματος εφαρμόστηκε το Πρόγραμμα Ευθανασίας T-4 ("Aktion T4") κατά το οποίο περίπου 200.000 Γερμανοί (και μη) πολίτες, οι οποίοι έπασχαν από γενετικές παθήσεις ή/και ψυχασθένειες, θανατώθηκαν ή υπέστησαν στείρωση. Με τον τρόπο αυτό ο Χίτλερ και οι υποστηρικτές των φυλετικών θεωριών του πίστευαν ότι θα "καθάριζαν" την Άρεια Φυλή από τα "ελαττωματικά" γονίδια.

Τώρα, με την ανεργία που επικρατεί στην Ελλάδα, το χάος που επέφερε η ανεξέλεγκτη είσοδος των λαθρομεταναστών, και την άνοδο της εγκληματικότητας καθώς και τη μεταλλαγή της σε εξαιρετικά βίαιη, ήταν αναμενόμενο ιδεολογίες αυτής της μορφής να βρουν γόνιμο έδαφος για να αναπτυχθούν. Μπορεί κάποιοι από όσους ψήφισαν την τελευταία φορά να το μετάνιωσαν, κάποιοι άλλοι όμως σίγουρα συγκινήθηκαν και από τη στρατιωτική δομή του κόμματος και από την τυφλή υποταγή στον αρχηγό και από τις εύληπτες λύσεις που προτείνουν. Κατά συνέπεια δεν πρόκειται να απαλλαγούμε σύντομα από αυτούς.

Εξ άλλου, ποιος δεν θέλει να καθαρίσει η γειτονιά του από τους βρωμερούς αυτούς, "μαυριδερούς" αγράμματους, που φοράνε στο κεφάλι τους ένα πλεχτό, παίρνουν τις δουλειές μας και δεν πιστεύουν καν στον Χριστό; Και τι έγινε αν έπεσε και καμιά σφαλιάρα παραπάνω, ενώ οι ίδιοι έχουν τις γυναίκες τους τυλιγμένες σε μαντίλες και μπούργκες;

Οι πρώτοι που πρέπει να διωχτούν και να δαρθούν και να κλειστούν φυλακή, λοιπόν,  είναι φυσικά οι μετανάστες. Σ' αυτό δεν διαφωνεί κανείς. Μετά έχουν σειρά οι ομοφυλόφυλοι. Επιτέλους πρέπει να ξεβρομίσει η τηλεόραση από τις "κραγμένες" που σπρώχνουν τη νεολαία μας στην ασωτία. Κι εδώ λίγες αντιρρήσεις θα υπήρχαν. Μετά, βέβαια, είναι οι κομμουνιστές... Είναι δυνατόν να υποστηρίζουν ότι όλα τα χρήματα που υπάρχουν στις τράπεζες πρέπει να πάνε στο κράτος;

Ύστερα, φυσικά, θα πρέπει να περιοριστούν κάπως και όσοι ψήφισαν "ΣΥ.ΡΙΖ.Α". Άραγε οι 1900 ψηφοφόροι της Ευρυτανίας κοιμούνται αρκετά ήσυχοι, αν έχουν δηλώσει στο καφενείο ή ότι ψήφισαν Αριστερά; Μήπως κάποιος από αυτούς που τους άκουσε, το έχει καταγράψει και ήδη έχουν φτιαχτεί οι πρώτες λίστες με εν δυνάμει εχθρούς;

Κατόπιν θα πρέπει να τιμωρηθούν οι αχρείοι που έκαναν και πάλι το λάθος να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία. Είναι δυνατόν να είναι τόσο ηλίθιοι που να κάνουν το ίδιο λάθος δυο φορές;

Αλλά βέβαια οι ακροδεξιοί δεν είναι και τέρατα... Σίγουρα αν τους παρακαλέσεις, αν δηλώσεις ξεκάθαρα ότι μετανιώνεις για όσα είπες και έκανες μέχρι σήμερα, αν αποκηρύξεις τα μέλη της οικογένειάς σου που δεν τους ψήφισαν, δεν πρόκειται να σε πειράξουν. Αν είσαι διατεθειμένος να τα κάνεις όλα αυτά, και μάλιστα εάν γραφείς και στο κόμμα, τότε τη γλίτωσες.

Όμως μέσα στο κόμμα πρέπει να έχεις το νου σου. Πάντα θα υπάρχουν καλοθελητές που θα προσέχουν αν στραβοκοίταξες τον αρχηγό την ώρα που μιλούσε στην τηλεόραση, πώς διαμαρτυρήθηκες για την ακρίβεια των προϊόντων και πόσο κοντά στην προδοσία είσαι. Γιατί πάνω απ' όλα το κόμμα δεν κινδυνεύει από τους εχθρούς του όσο από τους προδότες στους κόλπους του. Και εκεί δεν πρέπει να δείχνεται κανένα έλεος!

Για όλα αυτά και για άλλα πολλά, που οι παλιότεροι από εμάς γνωρίζουν καλύτερα, ένα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας: Όταν ακούμε "εγέρθητι", κοιτάζουμε γύρω μας και φωνάζουμε σε όλους: "Γρηγορείτε!"