Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

ev media-logo

(ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ) "Στα βουνά της Ευρυτανίας ο λαός πάλεψε για μία άλλη Ελλάδα". Η ομιλία Δ. Κουτσούμπα στην κατάμεστη πλατεία Καρπενησίου

Με την ομιλία του Γενικού Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, το βράδυ του Σαββάτου (13/7), στην κατάμεστη πλατεία Καρπενησίου, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του 28ου Αντιιμπεριαλιστικού Διήμερου της ΚΝΕ.10

Πραγματική λαοθάλασσα θύμιζε το κέντρο της ευρυτανικής πρωτεύουσας, με χιλιάδες νέους και νέες, μέλη και φίλους/ες της Κομμουνιστικής Νεολαίας απ’ όλη την Ελλάδα να δίνουν βροντερό και δυναμικό παρών.

Με το σύνθημα «Εμπρός για ΚΝΕ γερή και μαζική» και τις σημαίες να ανεμίζουν οι συγκεντρωμένοι υποδέχτηκαν στο βήμα τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκο Αμπατιέλο, που άνοιξε τη συγκέντρωση, για να ανέβει στο βήμα, λίγο μετά τις 20.00, ο Δ. Κουτσούμπας, εν μέσω συνθημάτων από τους χιλιάδες νεολαίους της ΚΝΕ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

«Απόψε όλοι και όλες μαζί που συγκεντρωθήκαμε εδώ, χαιρετίζουμε το φιλόξενο λαό της Ευρυτανίας, το όμορφο Καρπενήσι, που φιλοξενεί το 3ήμερο της πιο πρωτοπόρας ελληνικής νεολαίας, της ΚΝΕ. Σε αυτό εδώ το μαγευτικό τοπίο, με τη σπάνια φύση, τα έλατα και τον καθαρό αέρα, στο ηρωικό Βελούχι και την οροσειρά των Αγράφων, θαυμάζουμε και μαθαίνουμε την Ελλάδα, τον πολιτισμό μας, τους προγόνους μας, την ιστορία μας.

Δένουμε το σήμερα με το χτες. Διατρέχουμε την ιστορία αυτού του τόπου διαχρονικά. Από την εθνικοαπελευθερωτική αστική Επανάσταση του 1821 και τη Μάχη του Κεφαλόβρυσου ενάντια στον οθωμανικό ζυγό και τους κοτσαμπάσηδες φεουδάρχες, μέχρι την εποποιία της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ της δεκαετίας του 1940-1949, ενάντια πρώτα στον γερμανικό, ιταλικό και βουλγάρικο φασισμό, τον βρετανικό και αμερικανικό ιμπεριαλισμό και τη συνεργαζόμενη μαζί τους αστική τάξη της χώρας στη συνέχεια. Αλλά και τα κατοπινά πέτρινα, δύσκολα για το λαό μας χρόνια, μέχρι σήμερα», ανέφερε στην αρχή της ομιλία του ο Γ.Γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος και προχώρησε, λίγο αργότερα, σε πολιτικό σχολιασμό κατηγορώντας ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία.

1

Έκανε λόγο για «ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060, αυξημένη εποπτεία της ΕΕ, νέες απαιτήσεις του κεφαλαίου» και πρόσθεσε πως «…η νέα κυβέρνηση της ΝΔ δεν ζητάει περίοδο χάριτος, δηλώνει έτοιμη να ανταποκριθεί στις νέες αξιώσεις των επιχειρηματικών ομίλων και των εργοδοτικών ενώσεων του κεφαλαίου για νέα μέτρα στήριξης των κερδών του». Σχολίασε επίσης πως «η απερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού μετέτρεψε τη χώρα μας σε μια απέραντη βάση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, είχε αναλάβει και το ρόλο της "σκάφης", του "πλυντηρίου" των Ευρω-αμερικανών ιμπεριαλιστών, που τους παρουσίαζε ως "διαβολικά καλούς" για την ειρήνη, την ασφάλεια του λαού και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας».3

Συνέστησε στη νεολαία του ΚΚΕ «καμιά εμπιστοσύνη και "εθνική ομοψυχία" με αυτούς που σκορπάνε τον κόπο, τον ιδρώτα του λαού στα όπλα του ΝΑΤΟ, την ώρα που λένε πως δεν έχουν για σχολεία, για δασκάλους, που βάζουν δίδακτρα παντού, εμπορευματοποιώντας την Παιδεία, για να πληρώσουν τις "μηχανές του πολέμου", όπως είναι το ΝΑΤΟ».

«Το ΚΚΕ», τόνισε ακόμα, «αποκαλύπτει τον πραγματικό και μεγάλο ένοχο για τα προβλήματα και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η νεολαία: Το καπιταλιστικό σύστημα. Αυτό που προσκυνούν όλα τα άλλα κόμματα.

Το ΚΚΕ προβάλλει το πραγματικά νέο και σύγχρονο, τη ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, που πριν απ’ όλα σημαίνει να ανατραπεί το σημερινό διεφθαρμένο καπιταλιστικό σύστημα. Σε αυτόν το δρόμο βαδίζει ανυποχώρητα το ΚΚΕ. Αυτός ο δρόμος οδηγεί σε ξέφωτο υπέρ της λαϊκής πλειοψηφίας».12

«Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μπορούμε να γίνουμε πιο δυνατοί, ιδεολογικά, πολιτικά, οργανωτικά. Για το καλό της πατρίδας μας: Της πατρίδας των εργατών, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων της πόλης και του χωριού, των νέων και των γυναικών των λαϊκών οικογενειών. Το Κόμμα μας έχει μια μεγάλη αγκαλιά για όλους όσοι νιώθουν αριστεροί, προοδευτικοί, για όλους όσοι απογοητεύτηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε επίσης ο κ. Κουτσούμπας και απηύθυνε ευρύ κάλεσμα για στήριξη και ενίσχυση του ΚΚΕ σε «σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, στα σχολεία, στις σχολές».

Μετά το πέρας της ομιλίας του ΓΓ του ΚΚΕ, πραγματοποιήθηκε πορεία της νεολαίας της ΚΝΕ από το κέντρο του Καρπενησίου μέχρι τον χώρο της κατασκήνωσης στο Κεφαλόβρυσο.

13

14

15

16

17

18