Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Το «Αντιγόνη» στο Μεγάλο Χωριό και άλλα δυο ακίνητα νοικιάζει ο δήμος Καρπενησίου

Στην ενοικίαση τριών δημοτικών καταστημάτων προχωρά ο δήμος Καρπενησίου και τη Δευτέρα 28 Μαΐου 2012 πραγματοποιεί διαγωνισμούς για την ανάδειξη μισθωτών

ksenodoxeio antigoni

Σύμφωνα με τις σχετικές περιλήψεις των προκηρύξεων, οι οποίες δημοσιεύονται σε επόμενες σελίδες των «Ευρυτανικών Νέων», τα εν λόγω δημοτικά καταστήματα βρίσκονται στο Μεγάλο Χωριό, το Συγκρέλλο και τα Σελλά.{div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

 

Ειδικότερα:

Μεγάλο Χωριό. Το πρώτο ακίνητο βρίσκεται στο Μεγάλο Χωριό του πρώην δήμου Ποταμιάς και αφορά το ξενοδοχείο «Αντιγόνη», το οποίο αν και βρίσκεται στην κεντρική πλατεία, παραμένει ανεκμετάλλευτο για αρκετά χρόνια.

Να θυμίσουμε πως η λειτουργία του είχε διακοπεί λόγω πολεοδομικών προβλημάτων, ωστόσο, το θέμα διευθετήθηκε ύστερα από την παρέμβαση του δήμου Καρπενησίου για την υπαγωγή του συγκεκριμένου κτηρίου στη ρύθμιση αυθαιρέτων. Όπως είχαν δημοσιεύσει και τα «Ευρυτανικά Νέα» (αρ. φυλ. 490/4-4-2012) ο δήμος Καρπενησίου κατέβαλε το ποσό των 2.000 ευρώ, με αποτέλεσμα το ακίνητο να είναι έτοιμο προς χρήση.

Αποτελείται από υπόγειο 57,94 τ.μ. με λεβητοστάσιο και κοινοτικό γραφείο, ισόγειο εμβαδού 185,32 τ.μ. με αίθουσα, κουζίνα - παρασκευαστήριο και 2 WC, πρώτο όροφο 241,94 τ.μ. με 7 υπνοδωμάτια με W.C., δεύτερο όροφο εμβαδού 241,94 τ.μ., επίσης με 7 υπνοδωμάτια με W.C., καθώς και εσοχή (τρίτος όροφος) 144,15 τ.μ. με 2 τρίκλινα διαμερίσματα με W.C.

Ωστόσο, προς άμεση μίσθωση και λειτουργία τίθεται το υπόγειο και το ισόγειο, ενώ όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες νομιμοποίησης των άλλων ορόφων, ο μισθωτής θα είναι υποχρεωμένος να τους παραλάβει και να τους λειτουργήσει. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην προκήρυξη, το ακίνητο δύναται να χρησιμοποιηθεί ως καφέ -μπαρ, εστιατόριο, ψησταριά, ξενώνας ή ξενοδοχείο, εφόσον πληροί τις εκάστοτε υγειονομικές διατάξεις.

Σελλά. Το δεύτερο ακίνητο που προτίθεται να εκμισθώσει ο δήμος Καρπενησίου βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Σελλών, είναι ισόγειο και αποτελείται από μια αίθουσα, κουζίνα και W.C. και η συνολική επιφάνειά του είναι περίπου 100 τ.μ. Ο μισθωτής που θα αναλάβει τη λειτουργία του μπορεί να το χρησιμοποιήσει ως «παραδοσιακό καφενείο - καφέ μπαρ - ψησταριά», εφόσον, βέβαια, πληροί τις εκάστοτε υγειονομικές διατάξεις.

Συγκρέλλο. Το τρίτο δημοτικό κατάστημα, το οποίο βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Συγκρέλλου, είναι ισόγειο συνολικού εμβαδού 75 τ.μ. περίπου και αποτελείται από μια αίθουσα και 2 W.C.

Δύναται να χρησιμοποιηθεί ως «παραδοσιακό καφενείο - καφέ μπαρ - ψησταριά» εφόσον πληροί τις εκάστοτε υγειονομικές διατάξεις.

Οι τρεις δημοπρασίες για τα παραπάνω ακίνητα θα πραγματοποιηθούν την ίδια ημέρα, Δευτέρα 28 Μαΐου 2012, στις 13.30, 2.00 και 2.30 το μεσημέρι, αντίστοιχα, στο δημαρχείο, ενώ σε περίπτωση που αποβούν άγονες θα επαναληφθούν στις 5 Ιουνίου 2012.

Για περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Προσόδων, στο τηλέφωνο 22373-50034. Τέλος, να σημειώσουμε πως αντίγραφο της διακήρυξης θα χορηγείται με την καταβολή του ποσού των 15 ευρώ στο ταμείο του δήμου Καρπενησίου.