Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2023

ev media-logo

Oρκίστηκε Βουλευτής ο Κώστας Κοντογεώργος – Άρχισε και επίσημα η νέα κοινοβουλευτική περίοδος

orkomosia-vouli-2019

Με την σύζυγό του Μελπομένη και μέλη τη οικογένειάς του, βρέθηκε σήμερα Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019, στην Βουλή των Ελλήνων, ο νεοεκλεγής Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος, για να παραστεί και να ορκιστεί Βουλευτής στην τελετή ορκωμοσία της νέας Βουλής.

Να θυμίσουμε ότι χθες, Τρίτη 16/7/2019, με απόφασή του το Πρωτοδικείο Ευρυτανίας, ανακήρυξε Βουλευτή Ευρυτανίας τον κ. Κοντογεώργος ο οποίος σύμφωνα με τα επίσημα επικυρωμένα από το Πρωτοδικείο Ευρυτανίας αποτελέσματα, εκλέχθηκε  βουλευτής με 2.766 σταυρούς. 

Επισημαίνουμε ότι η συνυποψήφιά του στο ίδιο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, κα. Θωμαΐς Οικονόμου, έχει καταθέσει αίτηση επανακαταμέτρησης σταυρών, (η διαφορά μεταξύ των δύο είναι +109 σταυροί υπέρ του Κώστα Κοντογεώργου), η οποία διεξάγεται αυτή την ώρα (Τετάρτη 17/7/2019) στο Πρωτοδικείο Ευρυτανίας, παρουσία μεταξύ άλλων, τεσσάρων (4) δικηγορών της.

kontogeorg-orkomosia-1

 kontogeorg-orkomosia-0

«Καλή δύναμη» ευχήθηκε στους 300 βουλευτές της 18ης Συνόδου της Βουλής ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ο οποίος μαζί με τα μέλη της Ιεράς Συνόδου τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό και την ορκωμοσία.

Τη σύνθεση της Βουλής, όπως αυτή προέκυψε από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, απαρτίζουν έξι κόμματα, με το Mέρα25 και την «Ελληνική Λύση» να εισέρχονται για πρώτη φορά στο Κοινοβούλιο, «αντικαθιστώντας» την Ενωση Κεντρώων και τη Χρυσή Αυγή, που μένει εκτός για πρώτη φορά από το 2012.

Από τους 300 βουλευτές, η Νέα Δημοκρατία έχει 158 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία 86, το Κίνημα Αλλαγής 22, το ΚΚΕ 15, η «Ελληνική Λύση» 10 και η «ΜέΡΑ25» 9 έδρες.