Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

ev media-logo

(ΦΩΤΟ) Ώρα διεθνών φιλικών στο Καρπενήσι για την Εθνική Βόλεϊ Γυναικών, που συμπλήρωσε μια εβδομάδα προπονήσεων

Μία εβδομάδα παραμονής στο Καρπενήσι συμπλήρωσε η αποστολή της Εθνικής Γυναικών Βόλεϊ, που έφθασε στην ευρυτανική πρωτεύουσα την περασμένη Τετάρτη (17/7) ώστε να πραγματοποιήσει απρόσκοπτα και υπό ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες και υψόμετρο την προετοιμασία της ενόψει της τελικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.1

Τα κορίτσια της εθνικής διαμένουν στο ξενοδοχείο Λεκαντίν και πραγματοποιούν καθημερινά, υπό τις οδηγίες του Γκιγιέρμο Ναράνχο Ερνάντεζ, διπλές προπονήσεις (φυσική κατάσταση το πρωί και γήπεδο το απόγευμα).

Φιλικά στο Αθλητικό

Παράλληλα, στο διαμορφωμένο -για τις ανάγκες των προπονήσεων- κλειστό γήπεδο του Αθλητικού Κέντρου η εθνική θα δώσει έξι φιλικά παιχνίδια ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα για την αγωνιστική κατάσταση των διεθνών: με την Ουγγαρία το διάστημα 25-27 Ιουλίου και με την Λευκορωσία το τριήμερο 2-4 Αυγούστου.

Η Ουγγαρία βρίσκεται από την Τρίτη (23/7) στην Ελλάδα και το πρώτο φιλικό παιχνίδι είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη (25/7) στις 18.30. Ο πρώτος αγώνας θα είναι προπονητικού χαρακτήρα, ενώ τα δύο επόμενα θα είναι επίσημα φιλικά (26-27/7). Όλοι οι φιλικοί αγώνες θα διεξαχθούν στις 18.30.

Στη συνέχεια, η Εθνική θα μεταβεί στην Ουγγαρία για να λάβει μέρος στο διεθνές τουρνουά «Savaria Cup» (9-15 Αυγούστου) με αντιπάλους την οικοδέσποινα χώρα, την Γαλλία, την Ισπανία και την Σλοβενία.

Η «γαλανόλευκη» προκρίθηκε μετά από πολλά χρόνια (το 2001) στη τελική φάση του Ευρωβόλεϊ και φέτος η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά σε τέσσερις χώρες (Τουρκία, Πολωνία, Ουγγαρία και Σλοβακία), από τις 23 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2019. Η εθνική κληρώθηκε στον Α' όμιλο στην Άγκυρα και θα έχει ως αντιπάλους την οικοδέσποινα Τουρκία, την Σερβία, την Βουλγαρία, την Γαλλία και την Φινλανδία.

Η αποστολή

Την αποστολή της εθνικής απαρτίζουν οι: Στυλιανή Χριστοδούλου, Αθηνά Παπαφωτίου, Όλγα Βεργίδου (πασαδόροι), Ευαγγελία Μερτέκη, Όλγα Στράντζαλη, Αθανασία Τοτσίδου, Παναγιώτα Διώτη (ευρυτανικής καταγωγής), Κωνσταντίνα Βλαχάκη (ακραίες), Γεωργία Λαμπρούση, Άννα Καλαντάτζε, Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου, Αγγελική-Μελίνα Εμμανουηλίδου (κεντρικές), Ανθή Βασιλαντωνάκη, Μαρία Οικονομίδου (διαγώνιες), Μαρία-Ελένη Αρτακιανού, Αρέτα Κονόμη, Ηλιάνα Ιακωβίδου (λίμπερο).

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ

2

3

4

5

6

7

12

8

9

10

11

Το κλίμα στις τάξεις των διεθνών είναι ευχάριστο και "οικογενειακό", με τα κορίτσια να παίρνουν μέρος σε διπλές προπονήσεις στο Καρπενήσι 

13

Ο 42χρονος τεχνικός της Εθνικής, Ισπανός Γκιγιέρμο Ναράνχο