Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022

ev media-logo

Καρπενήσι τέλος για την Εθνική Βόλεϊ. Αναχωρεί η ελληνική αποστολή που «χτίστηκε» επί ευρυτανικού εδάφους για 3 εβδομάδες

Άκρως εποικοδομητική ήταν η προετοιμασία της Εθνικής Ελλάδας Βόλεϊ Γυναικών στο Καρπενήσι, ενόψει του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα γίνει από τις 23 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2019. volley-hellas-belarus-0-3-2

Τα κορίτσια της εθνικής αφίχθησαν στην ευρυτανική πρωτεύουσα στις 17 Ιουλίου και αναχωρούν σήμερα, Πέμπτη 8 Αυγούστου. Το διάστημα αυτό των τριών και πλέον εβδομάδων, το τεχνικό επιτελείο του ομοσπονδιακού προπονητή Γκιγιέρμο Ναράνχο είχε την ευκαιρία να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για το επίπεδο, τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες της ομάδας, που προκρίθηκε μετά από πολλά χρόνια (από το 2001) σε τελική φάση Ευρωβόλεϊ.

Η Εθνική έδωσε και αρκετά φιλικά παιχνίδια στο Αθλητικό Κέντρο, ώστε να διαπιστωθεί η κατάσταση των διεθνών. Αρχικά πέτυχε τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια με την Ουγγαρία, ωστόσο με την ανώτερη Λευκορωσία ήρθαν τρεις συνεχόμενες ήττες. Στο πιο πρόσφατο παιχνίδι εξ αυτών, η εθνική γνώρισε την ήττα με 3-1 σετ.

volley-hellas-belarus-0-3-1

«Ήταν πολύ καλή εβδομάδα για εμάς. Στο πρώτο στάδιο των φιλικών παίξαμε με την Ουγγαρία που ήταν πιο πολύ στα μέτρα μας και πετύχαμε ισάριθμες νίκες στα τρία φιλικά που δώσαμε. Η Λευκορωσία είναι υψηλού επιπέδου ομάδα με ψηλές αθλήτριες. Αν και χάσαμε τα φιλικά που δώσαμε σε γενικές γραμμές παίξαμε καλά και είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω διάφορα σχήματα. Τα συμπεράσματα που βγάλαμε ήταν πολύ χρήσιμα, ενόψει των τελευταίων φιλικών τεστ που θα δώσουμε στην Ουγγαρία και στο διεθνές τουρνουά», δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής Γκιγιέρμο Ναράνχο.

Μετά το Καρπενήσι η αποστολή θα αναχωρήσει για την Ουγγαρία, όπου θα λάβει μέρος στο διεθνές τουρνουά SAVARIA CUP με αντιπάλους την οικοδέσποινα χώρα την Γαλλία, την Ισπανία και την Σλοβενία.