Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

ev media-logo

Κτηνοτροφική μονάδα στη Ευρυτανία είχε ο ένας εκ των δυο Ευρυτάνων που συνελήφθησαν

Με τον τίτλο "Βοσκός ληστής με κρατικά ομόλογα" κυκλοφορεί η σημερινή Espresso.

kopadi1111111

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρεται στην εξάρθρωση της 11μελους σπείρας στην οποία μετέχουν και δυο Ευρυτάνες 23 και 41 ετών οι οποίοι συνελήφθηκαν μετά από αιματηρή συμπλοκή με αστυνομικού στην Καλαμάτα, όπως έγραψαν τα "Ευρυτανικά Νέα".

Στην εφημερίδα αποκαλύπτεται ότι ο ένας εκ των δυο Ευρυτανων ήταν... δεινός επενδυτής, ενώ φέρεται να διατηρεί μεγάλη Κτηνοτροφική μονάδα στην Ευρυτανία. {div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}


Γραφεί η ESPRESSO:

Μια απίστευτη ιστορία κρύβεται πίσω από την άγρια συμμορία με τις βαριοπούλες. Ο βοσκός, που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην οργάνωση, είχε μετατρέψει το μερίδιό του σε ισπανικά ομόλογα και περίμενε την κατάλληλη στιγμή που θα τα πουλούσε στη διπλάσια τιμή, για να αυξήσει το... κοπάδι του!

Μπορεί οι διωκτικές αρχές να κατάφεραν να εξαρθρώσουν τη συμμορία με τις βαριοπούλες και να δώσουν τέλος σε έναν πρωτόγνωρο εφιάλτη, ωστόσο τα μέλη της, εκτός από επικίνδυνοι κακοποιοί, ήταν και καλοί επενδυτές! 

Από τη στιγμή που άρχισε να δραστηριοποιείται, από το 2010, μέχρι και τη στιγμή που οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβαν τέσσερα πρωτοπαλίκαρά της, η πολυμελής σπείρα των σκληρών κακοποιών, που αποτελούνταν από έντεκα άτομα, διέπραττε -με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά- ένοπλες ληστείες με βαρύ οπλισμό σε τράπεζες, ταχυδρομεία, χρηματαποστολές καθώς και κλοπές οχημάτων και χρημάτων από ΑΤΜ στην Αττική και σε διάφορες περιοχές της επικράτειας, όπως στην Πάτρα, στη Λευκάδα, στην Πρέβεζα, στο Αγρίνιο, στη Λάρισα και την Καλαμάτα.

Την ίδια ώρα λοιπόν που οι αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ένα άνευ προηγουμένου ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να εντοπίσουν και τα υπόλοιπα επτά μέλη της συμμορίας που διαφεύγουν ακόμη τη σύλληψη, οι συνάδελφοί τους, που διεξάγουν την προανάκριση, δεν πίστευαν στα αφτιά τους όταν ένας από τους ληστές τούς εξιστόρησε πώς επένδυε τα χρήματα που αποκόμιζε από τις ληστείες.
 
Ο ληστής, που είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια της συμπλοκής με αστυνομικούς στην Καλαμάτα έπειτα από ληστεία που είχαν πραγματοποιήσει σε τράπεζα, είπε στους αστυνομικούς πως επένδυε τα χρήματα που κέρδιζε από τις ληστρικές επιδρομές σε ισπανικά κρατικά ομόλογα.

Εκπληκτοι οι αστυνομικοί, τον ρώτησαν γιατί αυτή η προτίμηση σε ισπανικά ομόλογα, για να πάρουν την αποστομωτική απάντηση του ληστή... επενδυτή ότι τα είχε αγοράσει σε πολύ χαμηλή τιμή και ήταν έτοιμος να τα μεταπωλήσει όταν η τιμή θα ήταν διπλάσια. 

Μάλιστα, ο... επενδυτής και ιδιοκτήτης κτηνοτροφικής μονάδας δεν έμεινε μόνο στα ισπανικά κρατικά ομόλογα. Απώτερος σκοπός του ήταν να επεκτείνει την κτηνοτροφική μονάδα που διατηρούσε στην Ευρυτανία, όχι όμως με ελληνικά πρόβατα, αλλά θα αγόραζε ειδική ράτσα προβάτων της Ιβηρικής χερσονήσου, ώστε να έχει τη διπλάσια απόδοση σε γάλα! 

Οι αστυνομικοί έμειναν έκπληκτοι από τις... επενδυτικές γνώσεις του βοσκού-ληστή, ο οποίος όμως τους εξήγησε πως είχε φροντίσει να πάρει συμβουλές από παράρτημα διεθνούς χρηματιστηριακού γραφείου!

Η εξάρθρωση της συμμορίας με τις βαριοπούλες κρύβει και αδικίες που είχαν γίνει σε βάρος αθώων αστυνομικών. Συγκεκριμένα, όσον αφορά τη ληστεία που είχε σημειωθεί στις 5/8/11 στο Νυδρί της Λευκάδας, απεδείχθη πως ο τότε διευθυντής του Τμήματος Ασφαλείας της περιοχής ουδεμία σχέση είχε με το περιστατικό για το οποίο είχε κατηγορηθεί και είχε μάλιστα τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα είχε διαταχθεί σε βάρος του ΕΔΕ. 

Ένας από τους ληστές παραδέχτηκε στους αστυνομικούς πως τη ληστεία την είχε κάνει ο ίδιος μαζί με συνεργούς του. Ετσι, δικαιώθηκε ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος από την πρώτη στιγμή φώναζε για την αθωότητά του.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ
ESPRESSO