Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Σε εξέλιξη οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις. Αναποτελεσματικό χαρακτηρίζουν τον θεσμό οι έμποροι του Καρπενησίου

agora-karpenisioti1

Ξεκίνησαν την Παρασκευή 1η και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις.

Μιλώντας στα «Ευρυτανικά Νέα», πάντως, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρπενησίου, κα Σπυριδούλα Παπαδοπούλου, εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα του θεσμού και το κατά πόσο τελικά επωφελούνται οι έμποροι και οι καταστηματάρχες.

«Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις βάζουν σε έναν ανταγωνισμό χωρίς νόημα τους εμπόρους, γιατί και ο Μάιος και ο Νοέμβριος (σ.σ. μήνες ενδιάμεσων εκπτώσεων) είναι εποχές που παραλαμβάνουμε καινούρια εμπορεύματα και δεν έχουμε προλάβει ακόμα ούτε να τα πληρώσουμε ούτε να έχουμε κάποια αισθητή κατανάλωση, καθότι αρχές της σεζόν», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, που «εκφράζοντας την πλειοψηφία των μελών του και θέτοντας ως στόχο την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς, έχει καταθέσει πρόταση άμεσης κατάργησης του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων», όπως γνωστοποίησε.

Πάντως, οι καταναλωτές θα βρουν καλές τιμές και πολλά είδη σε προσφορά στα καταστήματα του Καρπενησίου που συμμετέχουν στο 15νθήμερο εκπτώσεων.