Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Ιατρείο Πόνου στο Νοσοκομείο Καρπενησίου. Ξεκίνησε κατόπιν ραντεβού η λειτουργία του, ποιους αφορά

από την έντυπη έκδοση

Την έναρξη λειτουργίας του Ιατρείου Πόνου, ανακοίνωσε το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου. Πρόκειται για ένα ιατρείο άρτια εξοπλισμένο, το οποίο λειτουργεί με την επίβλεψη του Αναισθησιολογικού Τμήματος και έχει ως στόχο την ανακούφιση ασθενών που υποφέρουν από χρόνιο πόνο. Το ιατρείο ιδρύθηκε μετά  από άοκνες προσπάθειες του αείμνηστου αναισθησιολόγου του Νοσοκομείου Καρπενησίου, Βασίλη Αθανασούλια.nosokomeio-proaulio11

Το τρέχον έτος διαμορφώθηκε επαρκής νέος χώρος για το Ιατρείο Πόνου, όπου αντιμετωπίζονται κυρίως ασθενείς με χρόνιο πόνο. Η μία κατηγορία αφορά πόνο που συνδέεται με καρκίνο, ενώ η άλλη κατηγορία αφορά πόνο που ακολουθεί καλοήθεις παθήσεις, όπως για παράδειγμα κεφαλαλγία, αυχεναλγία, οσφυαλγία, χρόνιος πυελικός πόνος (πχ. δυσμηνόρροια, χρόνια προστατίτιδα), μεθερπητική νευραλγία, νευροπαθητικός πόνος από σακχαρώδη διαβήτη.

Αυτούς τους ασθενείς μπορεί να βοηθήσει το ιατρείο πόνου, συχνά με συνεργασία και συντονισμό με άλλους ειδικούς, όπως: παθολόγους, ορθοπεδικούς, φυσικοθεραπευτές, ψυχιάτρους, γυναικολόγους, ουρολόγους). Επίσης, το Ιατρείο Πόνου εξοπλίστηκε με ιατρικά μηχανήματα για ηλεκτροβελονισμό, μέθοδος που χρησιμοποιείται και σε ιατρεία πόνου νοσοκομείων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

«Το ιατρείο μας έχει ανακοινώσει σε Πανελλήνια Συνέδρια θετικά αποτελέσματα αντιμετώπισης με βελονισμό ή ομοιοπαθητική σε πάσχοντες από χρόνια κεφαλαλγία/ημικρανία. Επίσης, σε συνεργασία με την ορθοπεδική κλινική, σε πάσχοντες από χρόνια οσφυαλγία και οσφυοϊσχιαλγία», διαβάζουμε στη σχετική ανακοίνωση.

Επιπλέον της συμβουλευτικής για νοσηλευόμενους ασθενείς στην παθολογική και τη χειρουργική κλινική, το ιατρείο πόνου συνεργάζεται με το Κέντρο Υγείας Δ. Φραγκίστας και τους ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς του νομού, καθώς και με ιατρεία ή μονάδες πόνου νοσοκομείων της Αττικής.  Οι ασθενείς που επιθυμούν τις υπηρεσίες του Ιατρείου Πόνου, θα εξυπηρετούνται κατόπιν ραντεβού με τη γραμματεία των εξωτερικών ιατρείων στο τηλέφωνο 22373-50203.