Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

(Upd) Μητσοτάκης από τη Λαμία: «Πριν το τέλος του 2021 τα επίσημα εγκαίνια του Ε65 – Θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα»

Λίγο μετά τις 15.00 το μεσημέρι της Παρασκευής (20/12) έφθασε στο υπό κατασκευή Νότιο Τμήμα (Λαμία-Ξυνιάδα) του αυτοκινητοδρόμου Ε65, έξω από τη Λαμία, στο εργοτάξιο της γέφυρας του Σπερχειού, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή και μέλη της κυβέρνησης, προκειμένου να επιθεωρήσει την εξέλιξη των εργασιών στον αυτοκινητόδρομο που, όπως και ο ίδιος τόνισε, «έχει περάσει από σαράντα κύματα».

mitsotakis-e652

mitsotakis-e654

Τα χρονοδιαγράμματα κατασκευής του έργου θα τηρηθούν στο ακέραιο και τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν πριν τα τέλη του 2021, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης στη σύντομη ομιλία του, ενώ ο κ. Καραμανλής μίλησε για ένα έργο που θα προσφέρει γρήγορη, ασφαλή και οικονομική πρόσβαση σε περιοχές που "υπήρξαν αποκομμένες επί πολλές δεκαετίες".

Ο πρωθυπουργός σημείωσε και την ανάγκη να προχωρήσει και το έργο στο βόρειο τμήμα του, γι’ αυτόν τον λόγο θα γίνουν διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε.

Στη Λαμία βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας Άρης Τασιός, ο δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ευρυτανίας Κατερίνα Καλαντζή, κ.α., καθώς, ως γνωστόν, τον Ε65 προσμένει με ανυπομονησία (και) ο νομός Ευρυτανίας, αφού με την παράκαμψη της Λαμίας η διαδρομή για την Αθήνα θα συντομεύσει αρκετά σημαντικά, ενώ θα αυξηθεί και το επίπεδο ασφάλειας για τους οδηγούς.

Οι εργασίες στον Ε65 πραγματοποιούνται σήμερα σε όλα τα μέτωπα. Τα τρία εργοτάξια βρίσκονται στο Λιανοκλάδι (για τα πρώτα 15 χλμ του έργου ως τον Κόμβο Καρπενησίου), στη Στύρφακα (από το 15ο χλμ. έως τη νότια είσοδο της σήραγγας Όθρυος) και στην Ανάβρα (το υπόλοιπο μέχρι την Ξυνιάδα).

Το τμήμα Λαμίας - Ξυνιάδας θα έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση συν τη λωρίδα έκτακτης ανάγκης, με διάζωμα στη μέση. Θα περιλαμβάνει τέσσερις κόμβους: στην εθνική οδό, στη Λαμία (5,9 χλμ) με ημικόμβο στην Ανθήλη, στο ύψος του Καρπενησίου (14,1 χλμ.) και στην Ξυνιάδα (32 χλμ). Επίσης θα έχει νέο σταθμό διοδίων μετά τον κόμβο Καρπενησίου (17ο χλμ) και λίγο νωρίτερα (στο 12,4ο χλμ) έναν αμφίπλευρο σταθμό εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών.

Με την ολοκλήρωση του νότιου τμήματος, θα μειωθεί περαιτέρω η διάρκεια του ταξιδιού από Αθήνα έως Τρίκαλα σε περίπου 3 ώρες, από Αθήνα έως Καρδίτσα σε 2 ώρες και 30 λεπτά, ενώ κατά περίπου 30 λεπτά θα μειωθεί η διάρκεια του ταξιδιού από την Αθήνα έως το Καρπενήσι, καθώς δεν θα γίνεται διέλευση μέσα από την πόλη της Λαμίας. 

Στην επίσκεψη ήταν παρόντες επίσης ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρεκας, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών και βουλευτές.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στα Ευρυτανικά Νέα που κυκλοφορούν εκτάκτως την Τρίτη 24/12/2019