Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

(ΦΩΤΟ) Σε διαρκή εκπαίδευση οι εθελοντές διασώστες του ΕΔΣΕ. Σχολή για διάσωση σε ορμητικά νερά με σχοινιά παρακολούθησαν 12 μέλη

από την έντυπη έκδοση

Σχολή Προχωρημένης Διάσωσης Ορμητικών νερών και πλυμμηρικών καταστάσεων με κατεύθυνση σχοινιά, της Rescue 3 Europe, παρακολούθησαν δώδεκα (12) μέλη της ομάδας δράσης του Ελληνικού Διασωστικού Σώματος Ευρυτανίας.1

Στόχος ανάλογων εκπαιδεύσεων, που πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, είναι η κατάρτιση των εθελοντών του ΕΔΣΕ, που συχνά καλούνται να επέμβουν, με αποτελεσματικότητα και ταχύτητα, σε δύσκολες και κρίσιμες καταστάσεις όπου κυριολεκτικά η σωστή γνώση μπορεί να σώσει μια ζωή.

Η σχολή διάρκειας 70 ωρών διοργανώθηκε από το Κ.Ε.Κ του ΟΑΕΔ ΛAΜΙΑΣ και υλοποιήθηκε από την Rescue 3 Greece, με εκπαιδευτή τον Γιάννη Χολέβα και την Kayak Metavasi Rescue 3 Greece.

Είναι η τρίτη σχολή συνεχιζόμενης εκπαίδευσης που παρακολούθησαν τα μέλη της ομάδας μας, η οποία είναι πιστοποιημένη από την Rescue 3 Europe. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης διδάχθηκαν τεχνικές προσέγγισης θύματος με βάρκα, περισυλλογή και διάσωση. Επίσης έγιναν πρακτικά μαθήματα στην κατάβαση - ανύψωση φορείου, μεταφορά θύματος και διασώστη από όχθη σε όχθη ποταμού με εναέρια σχοινιά κ.α.

«Το ΔΣ και τα μέλη του σωματείου μας θέλουν να ευχαριστήσουν τη Διεύθυνση Επαγγελματικής Κατάρτισης Ενηλίκων της διοίκησης του ΟΑΕΔ και το Κ.Ε.Κ του ΟΑΕΔ Λαμίας, για την προσπάθεια που κατέβαλαν για την υλοποίηση της σχολής, καθώς επίσης και τον εκπαιδευτή Γιάννη Χολέβα για τον επαγγελματισμό, την επιμονή και υπομονή για τη σωστή και άρτια εκπαίδευση των μελών της ομάδας μας», αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση το Ελληνικό Διασωστικό Σώμα Ευρυτανίας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

2

4

5

6

7

8