Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Πολιτική Προστασία στα Άγραφα. Συνεδρίασε για πρώτη φορά το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο

Την πρώτη συνεδρίαση πραγματοποίησε, τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αγράφων, με επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Καρδαμπίκη.agrafa-politiki-prostasia11

Με θέμα: "Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών  φαινομένων και χιονοπτώσεων – παγετού 2019-2020", συνεδρίασε -για 1η φορά- το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αγράφων, στο Κερασοχώρι.

Προήδευσε ο δήμαρχος κ. Αλέξης Καρδαμπίκης και συμμετείχαν οι εξής αρμόδιοι και εμπλεκόμενοι φορείς: ο Εκπρόσωπος Α.Τ. Κερασοχωρίου - Διοικητής κ. Σιορίκης, ο εκπρόσωπος της Δ/νσης Πυροσβεστικού Σώματος - Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρπενησίου, υποδιοικητής κ. Φυσέκης, ο Δασάρχης Καρπενησίου κ. Καρκάνης και ο Διευθυντής Δ/νσης Δασών Ευρυτανίας κ. Φάκας.

Παραβρέθηκαν επίσης: ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Ζαχαράκης Παναγιώτης, ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Καθαριότητας κ. Μάκκας Ηλίας, η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κα Σουλιώτη Χρυσούλα και ο Αντιδήμαρχος Τοπικής-Οικονομικής Ανάπτυξης κ. Αθανασίου Γεώργιος.

Τι συζητήθηκε

Όσον αφορά την ατζέντα της συνεδρίασης, έγινε ενημέρωση για τις εργασίες που έχουν γίνει από τον δήμο ενόψει της χειμερινής περιόδου (κατάσταση οδικού δικτύου- καθαρισμός υδατορεμάτων-καθαρισμός υδροστομίων κ.α.) και ακολούθησε αναφορά για θέματα όπως μηχανήματα-χειριστές-προμήθειες αλατιού, χώροι στάθμευσης των μηχανημάτων, χώροι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, η κατάσταση των σχολείων σε περίπτωση που χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν, εθελοντές και διαδημοτική συνεργασία.