Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

ev media-logo

  • Ρεκόρ συμμετοχών για την ΑΛΑΚ στον αγώνα Drift του Λουτρακίου

  • Το Σάββατο (24/10) η νέα πεζοπορία του ΕΟΣ Καρπενησίου

  • Πεζοπορία και ποδηλασία με σύμμαχο τον καιρό, για τον Πεζοπορικό Σύλλογο Καρπενησίου

  • Κύπελλο Ελλάδας: Ταξίδι στην Άρτα για την Ποταμιά

  • Ιδανικός τόπος το Καρπενήσι για τρέξιμο βουνού. Η ευρυτανικής καταγωγής αθλήτρια Ζωή Σταμούλη στα Ε.Ν. (ΦΩΤΟ)

  • (ΦΩΤΟ) Πρωταγωνιστές και στη Χίο οι οδηγοί της ΑΛΑΚ - Θέσεις στο βάθρο, πρωτιά για Ράπτη

Να κάνει ποδαρικό με το δεξί στη νέα χρονιά φιλοδοξεί η Ποταμιά, που υποδέχεται (5/1) την Αταλάντη

Εξ ορισμού, η συμμετοχή (πόσο δε μάλλον με αξιώσεις) μιας ευρυτανικής ομάδας στη Γ’ Εθνική Κατηγορία αποτελεί εγχείρημα πολλαπλών δυσκολιών και ειδικών συνθηκών, με μεγαλύτερο «αγκάθι» το οικονομικό σκέλος. Τη σεζόν 2019-2020 η Ποταμιά παίρνει μέρος για πρώτη φορά στην ιστορία της στην τρίτη τη τάξει ποδοσφαιρική κατηγορία.potamia-arxeio11

Η ολοκλήρωση του α’ γύρου βρήκε τους Μεγαλοχωρίτες στην τελευταία θέση του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, με απολογισμό δύο ισοπαλίες και έντεκα ήττες σε 13 αγώνες. Το σύνολο του Γιάννη Φλωράκη δεν κατάφερε -στις λεπτομέρειες, είναι η αλήθεια- να γευτεί τη χαρά της νίκης. Το «στοίχημα» στον β΄ γύρο είναι παίκτες, προπονητικό τιμ και διοίκηση να διατηρήσουν τη «δίψα» της παρθενικής τους συμμετοχής στην κατηγορία και -γιατί όχι;- να φθάσουν και στην πρώτη τους νίκη.

Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, η Ποταμιά έχει παρουσιάσει μαχητικό και ανταγωνιστικό πρόσωπο στους περισσότερους από τους αγώνες της, είτε εντός είτε εκτός έδρας. Με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς σχεδόν στο σύνολο των παιχνιδιών της, δεν αποτέλεσε εύκολη λεία για τους αντιπάλους της.

Οι προκλήσεις του 2ου γύρου
 
Ωστόσο, με τη γραμμή της παραμονής να απέχει πλέον 14 ολόκληρους βαθμούς, οι ελπίδες της Ποταμιάς για την αποφυγή του υποβιβασμού υφίστανται μάλλον μόνο θεωρητικά. Σε πρακτικό και ρεαλιστικό επίπεδο οι Μεγαλοχωρίτες οφείλουν να συνεχίσουν να παρουσιάζουν αξιόμαχο πρόσωπο σε όλα τα παιχνίδια, κερδίζοντας παράλληλα εμπειρίες και παραστάσεις.
 
Οι Ευρυτάνες θα δώσουν εντός έδρας συνολικά επτά αγώνες (με Αταλάντη, Θησέα Αγριάς, Αλμυρό, Καρίτσα, Οικον. Τσαριτσάνης, Σέλλανα και Μετέωρα), ενώ έξι φορές θα ταξιδέψουν στις έδρες των αντιπάλων (σε Διγ. Νεοχωρίου, Ηρακλή Λάρισας, Δία Δίου, Διαγ. Στεφανοβικείου, Παλαμά και Πιερικό).

Ποδαρικό με την Αταλάντη

Την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020 (15.00), η Ποταμιά θα υποδεχθεί στο Καρπενήσι την Αταλάντη, που στοχεύει στην παραμονή και ισοβαθμεί στην 8η θέση με τον Δία Δίου. Οι Μεγαλοχωρίτες επέστρεψαν στις προπονήσεις τις προηγούμενες ημέρες και έχουν επιστροφές σημαντικών ποδοσφαιριστών, έχοντας ως στόχο να πάρουν το καλύτερο δυνατό από την αναμέτρηση και να εκκινήσουν με ανεβασμένη ψυχολογία στον β' γύρο.

Διαιτητής του παιχνιδιού θα είναι ο Δημήτρης Μαργιόλας, με βοηθούς τους Γιώργο Παπαλίτσα και Πέτρο Κανιούρα (ΕΠΣ Καρδίτσας).