Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Ημερίδα στη Βαλαώρα για την κτηνοτροφία, το προσεχές Σάββατο 11 Iανουαρίου (πρόγραμμα)

Το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020 θα πραγματοποιηθεί στην Τοπική Κοινότητα Βαλαώρας του δήμου Αγράφων ειδική θεματική εκδήλωση για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας.geladia-xelidona1

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής έχουν ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση του επαγγέλματος και κατ’ επέκταση την αποδόμηση των Αγράφων. Μέσα από τις συνέργειες μπορούν να βρεθούν λύσεις, ώστε να μετριαστούν και να αμβλυνθούν σε μεγάλο βαθμό οι αρνητικές εξελίξεις και προοπτικές», διαβάζουμε σχετικά στην πρόσκληση.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η ημερίδα θα ξεκινήσει με τον χαιρετισμό του δημάρχου Αγράφων, κ. Αλέξη Καρδαμπίκη, ενώ πρώτος τον λόγο θα πάρει ο Γιάννης Καλτσής, MSc Γεωπόνος, Διευθύνων Σύμβουλος της PROTYPON ΑΕ και ειδικός στη σύσταση Ομάδων Παραγωγών και Οργανώσεων Παραγωγών και σε Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος θα μιλήσει για τον «Ρόλο των ομάδων παραγωγών στον τομέα της κτηνοτροφίας».

Στη συνέχεια, ο Μαντζανάς Κωνσταντίνος, Δρ. Δασολογίας ΑΠΘ, θα μιλήσει για την αξιοποίηση της βιοποικιλότητας των Αγράφων για την παραγωγή προϊόντων προστιθέμενης αξίας, και έπειτα ο Κώστας Ζήσιμος, Τυροκόμος, για τη σύγχρονη τυροκόμηση μέσα από τη συνεργασία κτηνοτροφίας και μεταποίησης.

Η ημερίδα θα κλείσει με την ομιλία της Ματίνας Κανάκη, Τ. Γεωπονίας Περιβαλλοντικής & Οικολογική Μηχανικής Παν. Αιγαίου MADE Group για την Κυκλική και Κοινωνική Οικονομία ως εργαλεία στη Κτηνοτροφία.