Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2022

ev media-logo

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2019. Εκλογές στην Ευρυτανία, «όχι» στους πρόσφυγες, Πανελλαδικές, νέοι διοικητές κ.α.

Και το 2019 τα «Ευρυτανικά Νέα» κατέγραψαν πολλά σημαντικά γεγονότα, ευχάριστα ή δυσάρεστα. Στο πρώτο φύλλο της νέας χρονιάς (0885/01-01-2020) δημοσιεύσαμε σε τέσσερις σελίδες τις ειδήσεις εκείνες που ξεχώρισαν. anaskopisi-2019-ekloges-prosfiges

Δεσπόζουσα θέση κατέχουν, φυσικά, οι εκλογές, βουλευτικές και αυτοδιοικητικές, που διεξήχθησαν στην Ευρυτανία. Ο Κώστας Κοντογεώργος εκλέχθηκε ξανά βουλευτής, ενώ τη θητεία του ανανέωσε και ο Νίκος Σουλιώτης ως δήμαρχος Καρπενησίου. Πρώτος και με μεγάλη διαφορά σε ψήφους αναδείχθηκε στις εκλογές για την Περιφέρεια ο Άρης Τασιός, που συνεχίζει ως Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας. Ανατροπή σημειώθηκε στα Άγραφα, με τον Αλέξη Καρδαμπίκη να κερδίζει -με τη στήριξη του τρίτου συνδυασμού- στον β’ γύρο.

Θέμα της τοπικής επικαιρότητας επί εβδομάδες ήταν η ενδεχόμενη άφιξη προσφύγων στο Καρπενήσι. Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε «ΟΧΙ» (με τα υπάρχοντα δεδομένα), η κοινωνία πολώθηκε και διχάστηκε. Την «παράδοση» πολύ αξιόλογων επιδόσεων στις Πανελλαδικές συνέχισαν τα Ευρυτανόπουλα, ενώ νέοι Διοικητές τοποθετήθηκαν στο Νοσοκομείο Καρπενησίου (Καρατσίκης) και το Θεραπευτήριο Χρ. Παθήσεων (Λάππας).

Θυμόμαστε ορισμένα από τα γεγονότα που καταγράφηκαν μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας (πατήστε στη φωτογραφία για μεγέθυνση)

anaskopisi-2019-ekloges-prosfiges1