Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

ev media-logo

Ο Καρπενησιώτης ηθοποιός που συμμετέχει στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά "Το κόκκινο ποτάμι" - Συνέντευξη με τον Κων/νο Πεσλή

από την έντυπη έκδοση

Στην κορυφαία, κατά πολλούς, φετινή τηλεοπτική σειρά, το «Κόκκινο ποτάμι», συμμετέχει ένας Ευρυτάνας. Ο λόγος για τον νεαρό ηθοποιό Κωνσταντίνο Πεσλή, που κατάγεται από το Καρπενήσι, μεγάλωσε στη Λάρισα και ζει πλέον στην Αθήνα.peslis-ithopoios-collage

Αριστερά. Ο Κων/νος Πεσλής με τον Ιωάννη Παπαζήση, κεντρικό ήρωα της επιτυχημένης σειράς “Το κόκκινο ποτάμι”

Ο 18χρονος (γενν. 2001) ηθοποιός απάντησε σε ερωτήσεις των Ευρυτανικών Νέων για την υποκριτική, την εμπειρία από τη συμμετοχή του στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά και τις φιλοδοξίες του για το μέλλον.

Η πορεία του Κων/νου Πεσλή ξεκίνησε πριν λίγο καιρό με τη συμμετοχή του στο θεατρικό έργο «Το ελεύθερο ζευγάρι» (σε Θέατρο Λαμπέτη και Θέατρο Μπέλλος). Έχει λάβει δε Βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας για την ερασιτεχνική παράσταση «Το Σκλαβί».

Μεγαλύτερο βήμα στην πορεία του ως τώρα αποτελεί η συμμετοχή του με ρόλο στη σειρά εποχής «Το Κόκκινο Ποτάμι», σε σκηνοθεσία του Μανούσου Μανουσάκη. Μεταδίδεται από τη συχνότητα του OPEN και ταξιδεύει το τηλεοπτικό κοινό στις αρχές του 20ού αιώνα, στα χρόνια του διωγμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική αυτοκρατορία. Γνωρίζει κάθε εβδομάδα πολύ μεγάλη επιτυχία και υψηλά ποσοστά τηλεθέασης.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΕΡ. Τι σε ώθησε να ασχοληθείς με την υποκριτική;

ΑΠ. Από πολύ μικρός μου άρεσε ο καλλιτεχνικός χώρος· απλώς το είχα σαν μια ιδέα όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας. Μεγαλώνοντας, στο λύκειο το πήρα απόφαση και είπα ότι θα κατέβω στην Αθήνα, θα εγγραφώ σε μια δραματική σχολή και θα προσπαθήσω να γίνω ηθοποιός.

ΕΡ. Πως βρέθηκες στο «Κόκκινο ποτάμι»;

ΑΠ. Αυτό είναι μεγάλη ιστορία! Είχα κάνει ένα σεμινάριο με τον κύριο Μανούσο Μανουσάκη, στη σχολή τον περασμένο χειμώνα. Το καλοκαίρι, λοιπόν, που μετακόμισα στην Αθήνα, πήγα σε ένα γύρισμα ως βοηθητικός. Στάθηκα τυχερός γιατί ήταν να κάνουμε τη σκηνή πριν το διάλειμμα και την κάναμε μετά, οπότε στο break με θυμήθηκε ο κ. Μανουσάκης και είπε ότι θα μου δώσει ρόλο. Το αστείο είναι πως την προηγούμενη ημέρα συζητούσαμε για τη σειρά με συμφοιτήτριες μου.

ΕΡ. Θέατρο ή τηλεόραση, κωμωδία ή δράμα;

ΑΠ. Δύσκολες ερωτήσεις... και τα δύο! Το θέατρο είναι μαγικό, αλλά η τηλεόραση αναγκαία για επιβίωση. Θα επέλεγα δράμα αλλά ποτέ δεν ξέρεις που θα καταλήξεις.

ΕΡ. Ποιες είναι οι προσδοκίες σου για τη νέα χρονιά και το μέλλον σου;

ΑΠ. Θα ήθελα να κάνω καλές συνεργασίες και να βρίσκομαι κάθε χρόνο σε μεγάλες παράγωγες, θεατρικά και τηλεοπτικά. Να ευχηθώ, τέλος, καλή χρονιά με υγεία και χαρά σε όλους.