Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

  • Ρεκόρ συμμετοχών για την ΑΛΑΚ στον αγώνα Drift του Λουτρακίου

  • Το Σάββατο (24/10) η νέα πεζοπορία του ΕΟΣ Καρπενησίου

  • Πεζοπορία και ποδηλασία με σύμμαχο τον καιρό, για τον Πεζοπορικό Σύλλογο Καρπενησίου

  • Κύπελλο Ελλάδας: Ταξίδι στην Άρτα για την Ποταμιά

  • Ιδανικός τόπος το Καρπενήσι για τρέξιμο βουνού. Η ευρυτανικής καταγωγής αθλήτρια Ζωή Σταμούλη στα Ε.Ν. (ΦΩΤΟ)

  • (ΦΩΤΟ) Πρωταγωνιστές και στη Χίο οι οδηγοί της ΑΛΑΚ - Θέσεις στο βάθρο, πρωτιά για Ράπτη

Πρωταθλητής Ευρυτανίας 2019-’20 αναδείχθηκε (και μαθηματικά) ο ΑΠΟΚ

Ο προγραμματισμένος για τις 11 το πρωί της Κυριακής (19/1) αγώνας της 9ης αγωνιστικής του τοπικού πρωταθλήματος ανάμεσα στον ΑΠΟΚ και τη Φραγκίστα δεν διεξήχθη ποτέ, με ευθύνη των φιλοξενούμενων. Έτσι το Βελούχι πήρε τους 3 βαθμούς άνευ αγώνος και κατακτά και μαθηματικά το πρωτάθλημα ΕΠΣ Ευρυτανίας για τη σεζόν 2019 – 2020.apok-panigirismoi-arxeio1

«Πρωταθλητής εν… αναμονή» έγραφαν τα Ευρυτανικά Νέα για τον ΑΠΟΚ στο προηγούμενο φύλλο τους, καθώς οι παίκτες του Δ. Τσιγαρίδα είχαν χτίσει διαφορά 9 βαθμών από τον δεύτερο Αίολο (σε ισοβαθμία με τη Φραγκίστα). Η προκήρυξη της ΕΠΣ προέβλεπε τη διεξαγωγή πλέι-οφ ΜΟΝΟ στην περίπτωση όπου στο τέλος της κανονικής διάρκειας ο πρωτοπόρος έχει από τον δεύτερο απόσταση μικρότερη των έξι (6) βαθμών. Ο ΑΠΟΚ έφτασε πλέον στους 27 βαθμούς (με το απόλυτο 9 στα 9) και σε συνδυασμό με την ήττα του Αιόλου το Σάββατο (18/1) από τον ΠΑΟΚ, απέκτησε προβάδισμα 12 βαθμών, που προφανώς δεν μπορεί να καλυφθεί στη μία, τελευταία αγωνιστική που απομένει.

Το Βελούχι επιβεβαίωσε με χαρακτηριστική άνεση τον τίτλο του φαβορί που του είχε αποδοθεί πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Ήταν ένα πρωτάθλημα που έγινε μόλις με πέντε ομάδες (αποσύρθηκε το Ραπτόπουλο) και περιλάμβανε ελάχιστες συγκινήσεις και σασπένς. Με τον Αίολο σε φάση μεταβατική (επένδυσε σε νεαρούς ποδοσφαιριστές) και τη Φραγκίστα να μη μπορεί, φυσικά, να ακολουθήσει ως το τέλος, το Βελούχι δεν απώλεσε ούτε βαθμό φέτος. Πρόθεση των διοικούντων είναι η συμμετοχή στη Γ’ Εθνική Κατηγορία την επόμενη σεζόν.

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)