Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

ev media-logo

Επαφές Καρδαμπίκη για τη στελέχωση της Τεχνικής Υπηρεσίας στα Άγραφα. Συνάντηση στην Αθήνα με την Ε.Ε.ΤΑ.Α.

από την έντυπη έκδοση

Γνωστό και καταγεγραμμένο (μέσα και από τα ρεπορτάζ των Ευρυτανικών Νέων) είναι το πρόβλημα υποστελέχωσης της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Αγράφων. Όλοι οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας έχουν αποχωρήσει, με αποτέλεσμα τους τελευταίους μήνες να έχει παύσει τη λειτουργία της.kardampikis-EETAA

Η νέα δημοτική αρχή έχει ήδη προβεί σε ενέργειες για την επαναστελέχωσή της με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του δήμου, προσλαμβάνοντας ειδικούς συμβούλους με ειδικότητα και εμπειρία σε θέματα τεχνικών έργων και υποδομών. 

Την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020, ο δήμαρχος Αγράφων, κ. Αλέξανδρος Καρδαμπίκης, συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε., κ. Σπύρο Σπυρίδων, Διδάκτορα της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης στην Αθήνα, τέθηκαν προς συζήτηση πολλά θέματα, αναφορικά με τον δήμο Αγράφων και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να υποστηριχτεί, καθώς είναι ο μοναδικός δήμος πανελλαδικά που δεν διαθέτει Τεχνική Υπηρεσία «και αυτό τον καθιστά ως περίπτωση ιδιαζούσης σημασίας», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Σπυρίδων ενημέρωσε τον δήμαρχο Αγράφων σχετικά με το νέο νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο δίνει τη δυνατότητα συνεργασίας με «εξωτερικούς» μηχανικούς και δεσμεύτηκε ότι οι μηχανικοί της Ε.Ε.Τ.Α.Α. θα υποστηρίξουν και θα συνδράμουν στην υλοποίηση του Τεχνικού Προγράμματος του δήμου Αγράφων.