Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Η συμφωνία έκλεισε. Πρώτη στο Επικρατείας της ΝΔ η Ντόρα. Ανακοινώνεται σήμερα

Κλείδωσε οριστικά και ανακοινώνεται και επισήμως το απόγευμα η επιστροφή της κυρίαςΝτόρας Μπακογιάννη στη Νέα Δημοκρατία, το κόμμα από το οποίο διεγράφη πριν δυο χρόνια με απόφαση του προέδρου της κ. Αντ. Σαμαρά.
 
ntora-kontogeorgos111
 
photo: "ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΑ ΝΕΑ"
Η φωτογραφία απο την συνάντηση Κοντογεώργου - Ντόρας σε καφενείο στο Καρπενήσι τα Χριστούγεννα. 
Τότε είπαν πολλά, τώρα όμως τα πράγματα άλλαξαν.

 
ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ "ΒΗΜΑ" 
Μετά από πολυήμερες διαπραγματεύσεις και διαβουλεύσεις διά ζώσης, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ν.Δ. Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, η συμφωνία οριστικοποιήθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής σε συνάντηση που είχαν σε σπίτι των βορείων προαστίων, η κυρία Μπακογιάννη με τον κ. Σαμαρά, με την παρουσία και των κκ. Ι. Μιχελάκη και Κ. Μπακογιάννη.{div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Για τις εξελίξεις θα ενημερώσει το μεσημέρι της Δευτέρας, ο κ. Σαμαράς την εκλογική επιτροπή της Ν.Δ. και μετέπειτα την Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος, ώστε και τυπικά να επικυρωθεί η συνεργασία με τη Δημοκρατική Συμμαχία.

Την ίδια στιγμή και η κυρία Μπακογιάννη, που θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου ως πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, θα προεδρεύσει του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, ώστε να επικυρωθεί και τυπικά η συνεργασία -και όχι η συγχώνευση- με τη Ν.Δ.  

Μετά από τη συνεδρίαση που θα γίνει στα γραφεία του κόμματος, επί της Λεωφ. Συγγρού, αναμένεται να γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις -δηλώσεις περί του πολιτικού «γάμου» με τον κ. Σαμαρά, πιθανότατα σε κεντρικό ξενοδοχείο και μάλλον όχι στα γραφεία της Ν.Δ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει και το κείμενο που θα «συνοδεύσει» την ανακοίνωση της συνεργασίας, στο οποίο θα υπάρχει σαφής αναφορά ότι η Ν.Δ. παραμένει προσηλωμένη στις φιλελεύθερες αρχές και αξίες, θα επισημαίνεται πως χρειάζονται αλλαγές και τροποποιήσεις στους όρους του μνημονίου και πως απαιτείται στήριξη των χαμηλών εισοδηματικά τάξεων, ενώ θα δίνεται και έμφαση στην προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στο Κράτος.

Η επιστροφή της κυρίας Μπακογιάννη στη Ν.Δ. δεν σημαίνει και οριστικό τέλος για τη Δημοκρατική Συμμαχία, αφού επί της ουσίας πρόκειται για κοινή κάθοδο των δυο κομμάτων στις εκλογές.
 
Λόγω της πρόβλεψης του εκλογικού νόμου ότι δεν δίνεται το μπόνους των 50 εδρών σε συνασπισμό κομμάτων, θα ανασταλεί με μια μορφή η λειτουργία της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ώστε να προχωρήσει η συνεργασία, χωρίς προβλήματα.
Εκτός από την κυρία Μπακογιάννη που θα τεθεί και για συμβολικούς λόγους επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ν.Δ. σε εκλόγιμες θέσεις θα τοποθετηθούν οι τρεις πρώην βουλευτές οι κκ. Γ. Κοντογιάννης (Ηλεία), Χρ. Μαρκογιαννάκης (Χανιά) καιΕλ. Αυγενάκης (Ηράκλειο) και ο κ. Ιλχάν Αχμέτ (Ροδόπη). Στις λίστες θα συμμετέχει και ο κ. Ι. Οικονόμου (στη Β΄Αθήνας και θα τοποθετηθεί μετά τον κ. Ι. Παπαθανασίου της ΝΔ), ενώ ο κ. Δ. Ζαφειριάδης θα αναλάβει κεντρικό ρόλο στη Συμμαχία.