Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Εσύ έχεις δοκιμάσει αναρρίχηση στο Φαράγγι του Μπουζονίκου στ’ Άγραφα; Πρωτοβουλίες ανάδειξης της Δυτ. Ευρυτανίας (ΦΩΤΟ)

Το περασμένο Σάββατο (25/1/2020), μέλη του Πεζοπορικού Φυσιοδιφικού Συλλόγου Καρπενησίου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Αναρριχητικό Πεδίο στο Φαράγγι Μπουζονίκου, ανάμεσα στη Βαλαώρα και τα Τοπόλιανα του δήμου Αγράφων. 9

Εκεί, σε έναν κάθετο, ψηλό βράχο μέσα στο φαράγγι, χάρη στο μεράκι και τη θέληση των ανθρώπων του ΕΟΣ Αγράφων (με ιθύνοντα νου τον Θωμά Νταβαρίνο) να αναδείξουν τον -αδικημένο- τόπο τους, έχει οργανωθεί πίστα αναρρίχησης· συμμετείχαν με ασφάλεια ακόμα και μικρά παιδιά.

Η -εν πολλοίς ανεξερεύνητη στους πολλούς- Δυτική Ευρυτανία έχει να επιδείξει πλήθος σημείων φυσικού κάλλους, που προσμένουν να προβληθούν και να αναδειχθούν. Το Φαράγγι του Μπουζονίκου είναι ένα απ’ αυτά. Δίπλα από τον ποταμό Γρανιτσιώτη, εντυπωσιακοί βράχοι "αγκαλιάζουν" το μονοπάτι που περνά ανάμεσά τους και χαρίζουν στον περιηγητή όμορφες εικόνες, ενώ μικρά σπήλαια τον καλούν να τα ανακαλύψει. Τα Ευρυτανικά Νέα βρέθηκαν πρόσφατα στο φαράγγι του Μπουζονίκου (δείτε ΕΔΩτο αφιέρωμα).

Δείτε φωτογραφίες από την αναρρίχηση του ΠΦΣΚ >>>1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

15