Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Επισήμως ανακοινώθηκε η συμπόρευση Μπακογιάννη - Νέας Δημοκρατίας

«Ήρθε η ώρα να παραμερίσουμε τις διαφορές για την Ελλάδα και να φτιάξουμε ένα ευρωπαϊκό μέτωπο κατά του λαϊκισμού», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη, ανακοινώνοντας την επιστροφή της στη Νέα Δημοκρατία.

ntora-samaras55

«Μας ενώνει ο κοινός αγώνας να βγει η Ελλάδα από την κρίση και το αδιέξοδο», ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς. Νωρίτερα, το Πολιτικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας αποφάσισε την αναστολή  λειτουργίας του κόμματος. 

Η Ντόρα Μπακογιάννη έσπευσε πάντως να ξεκαθαρίσει ότι οι πληγές του παρελθόντος είναι ανοικτές, ωστόσο - όπως είπε - το διακύβευμα των εκλογών είναι πολύ μεγάλο. 

Ο Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε τις δυνάμεις του τυχοδιωκτισμού και του λαϊκισμού να επικρατήσουν στη χώρα. {div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

«Απέναντί μας έχουμε τις συνιστώσες της οπισθοδρόμησης και της συντήρησης» ανέφερε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι η πρόσκληση για συστράτευση παραμένει ανοικτή.

Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας εξουσιοδότησαν την πρόεδρο Ντόρα Μπακογιάννη να προχωρήσει στην αναστολή της λειτουργίας του κόμματος, προκειμένου να καταστεί εφικτή η κοινή κάθοδος του κόμματος με τη ΝΔ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Πρόκειται για απαραίτητη κίνηση ώστε να μην υπάρχει κανένα τυπικό κόλλημα στη χορήγηση του μπόνους των 50 εδρών που προβλέπει ο εκλογικός νόμος για το κόμμα που θα έρθει πρώτο στις εκλογές.


ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ