Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2022

ev media-logo

Χιονίζει παροδικά από τα 800 μέτρα στην Ευρυτανία. Δέκα βαθμούς έπεσε η θερμοκρασία σε λίγες ώρες (πρόγνωση)

Παροδικές χιονοπτώσεις, εναλλασσόμενες με βροχή ή χιονόνερο, σημειώνονται από το πρωί της Τετάρτης (5/2) στην Ευρυτανία. Κατά τη διάρκεια της νύχτας εκδηλώθηκαν ισχυρές βροχές. Η θερμοκρασία στο Καρπενήσι έπεσε στον έναν (1) βαθμό, καταγράφοντας πτώση σχεδόν δέκα βαθμών από το βράδυ της Τρίτης.xioni-karpenisi11

Άποψη της πόλης του Καρπενησίου, το πρωί της Τετάρτης (5/2). Ανεπαίσθητη η χιονόστρωση προς το παρόν

Προς το παρόν δεν παρατηρούνται προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, ωστόσο οι οδηγοί που θα κινηθούν σήμερα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού, θα πρέπει να φέρουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Με την παράλληλη πτώση της θερμοκρασίας, θα εκδηλώνονται μέσα στην ημέρα (μετά το μεσημέρι) χιονοπτώσεις σχεδόν στο σύνολο του νομού, κυρίως άνω των 500μ. Στα λευκά θα ντυθεί και το Καρπενήσι ύστερα από… εβδομάδες. Οι χιονοπτώσεις θα τείνουν προς εξασθένηση όσο φθάνουμε προς το βράδυ. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, τοπικά ενισχυμένους. Ευνοημένο φαίνεται πως θα είναι το Χιονοδρομικό Κέντρο στο Βελούχι.

Την Πέμπτη (6/2) πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειώνονται σε κεντρικά και ανατολικά, με την παγωνιά να είναι αισθητή (υπό το μηδέν η θερμοκρασία).