Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Καθαρό το οδικό δίκτυο της Ευρυτανίας. Στους -6c έπεσε η θερμοκρασία το πρωί, σε πορεία βελτίωσης ο καιρός

5

Παρελθόν αποτελεί για τον ν. Ευρυτανίας η σύντομη και γενικά ήπια κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών, που έδωσε ασθενείς χιονοπτώσεις. Καθώς τη νύχτα επικρατεί πλέον ξαστεριά, η θερμοκρασία, το πρωί της Παρασκευής (7/2) έπεσε υπό το μηδέν, με τα θερμόμετρα στο Καρπενήσι να δείχνουν μείον έξι (-6) βαθμούς Κελσίου.

Πάντως, το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ευρυτανίας είναι καθαρό και δεν χρειάζονται αλυσίδες, ενώ κανονικά άνοιξαν όλα τα σχολεία την Παρασκευή, που την Πέμπτη λειτούργησαν από τις 10 πμ. Η πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού αντιμετωπίστηκε χωρίς προβλήματα.

Η πορεία του καιρού

Ο καιρός θα είναι σαφώς βελτιωμένος το προσεχές διάστημα και μάλιστα η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Η ηλιοφάνεια θα κυριαρχεί καθημερινά, ενώ οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς και οι καιρικές συνθήκες θα καταστούν ευχάριστες. Νωρίς το πρωί, πάντως, η παγωνιά και οι αρνητικές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν.

Στον καιρικό ορίζοντα δεν διαφαίνεται άμεσα κάποια νέα κακοκαιρία, με τον καιρό να κυλά δίχως αξιόλογες μεταβολές έως και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Eάν δεν αλλάξει κάτι... δραματικά, ο χειμώνας 2019-2020 θα καταγραφεί για την Ευρυτανία ως ένας εκ των πλέον ήπιων της τελευταίας 15ετίας.