Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

ev media-logo

«Έλα στη θέση του αναπήρου». Άρθρο του Διονύση Φακίτσα, από την έντυπη έκδοση

Άρθρο με τίτλο «Έλα στη θέση του Αναπήρου», δημοσιεύουν σήμερα τα Ευρυτανικά Νέα. Ο Διονύσης Φακίτσας γράφει:amea-logo

«Αρχικά θα πούμε ότι οι ανάπηροι έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους άλλους ανθρώπους. Όμως, φίλε οδηγέ με το αυτοκίνητο ή με το δίκυκλό σου, που παραβιάζεις τα πάρκινγκ ή τις ράμπες των αναπήρων και λες απλά "παρκάρω για πέντε λεπτά μόνο, θα πάω στην τράπεζα", σκέψου αν ήσουν ανάπηρος και ήθελες να παρκάρεις το αυτοκίνητό σου στο πάρκινγκ ΑμεΑ και ήταν πιασμένο, τι θα έκανες; Δεν θα ήταν καθόλου εύκολο να παρκάρεις πιο πέρα γιατί θα ήταν δύσκολη η μετακίνησή σου ως την τράπεζα. Γι’ αυτό την επόμενη φορά που θα δεις πάρκινγκ ΑμεΑ προσπέρασε το και πάρκαρε σε άλλη θέση το αυτοκίνητο ή το δίκυκλό σου.

Παραπάνω αναφέρθηκα για τη δυσκολία της μετακίνησης του αναπήρου και όχι μόνο ως την τράπεζα. Σίγουρα η μετακίνησή του θα γίνει μέσω του πεζοδρομίου το οποίο είναι γεμάτο εμπόδια. Οι υπεύθυνοι των καταστημάτων καταλαμβάνουν τα δημόσια πεζοδρόμια με τραπεζοκαθίσματα. Άλλοι με λουλούδια, με είδη μαναβικής και έρχεσαι εσύ με το αυτοκίνητό σου, ή με το δίκυκλό σου και παρκάρεις για πολύ ώρα παράνομα στο πεζοδρόμιο. Όλοι εσείς δεν σκέφτεστε πως θα μπορέσει να μετακινηθεί ο ανάπηρος, ή ο γονιός με το καρότσι με το μωρό στο πεζοδρόμιο.

Όλοι εσείς δεν έρχεστε στη θέση του αναπήρου, ή του γονιού με το καρότσι με το μωρό, ή του ηλικιωμένου, που δεν τα καταφέρνουν να διασχίσουν το πεζοδρόμιο με τόσα εμπόδια. Ελάτε λοιπόν στη θέση μας. Ξέρω ότι το θέλετε και αφού το θέλετε το μπορείτε…».