Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Mε 700.000 ευρώ συνεχίζεται η εγκατάσταση μεταλλικού διχτυού προστασίας στον άξονα Καρπενησίου - Προυσού

Τρία νέα έργα οδοποιίας χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με προϋπολογισμό 2,3 εκατ. ευρώ περίπου. Αναμένεται σύντομα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την υλοποίησή τους, ενώ ένα από τα σημαντικά έργα είναι και η συνέχιση της εγκατάστασης μεταλλικού διχτυού προστασίας από πτώση βράχων στο οδικό δίκτυο Καρπενησίου - Προυσού.dixty-prousos-tasios1

Ειδικότερα για το συγκεκριμένο έργο, στα γραφεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, την Παρασκευή 31/1/2020, υπογράφηκε μεταξύ του Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανού και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας, η σύμβαση για την εκτέλεση των εργασιών του έργου προϋπολογισμού 700.000 ευρώ.

Το έργο αφορά εργασίες προστασίας πρανών σε θέσεις επί της Επαρχιακής Οδού Καρπενησίου - Προυσού με γνώμονα την ασφάλεια των διερχομένων οχημάτων και των επιβατών τους. Τα προτεινόμενα έργα έχουν ως βασικό σκοπό να αναχαιτίσουν και να συγκρατήσουν πέτρες και βράχια που συχνά αποκολλώνται και πέφτουν στο οδόστρωμα.

Για τον σκοπό αυτό και σύμφωνα με την μελέτη θα γίνει ξεσκάρωμα των πλέον επισφαλών επικρεμάμενων βράχων και καθαρισμός των πρανών που θα επενδυθούν με πλέγμα. Κατόπιν θα ακολουθήσουν εργασίες άρσης και απομάκρυνσης των καταπτώσεων από το κράσπεδο και γενικότερα απ' όλο το πλάτος της οδού.

Τασιός: "Μια ακόμα σημαντική παρέμβαση"

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας, κ. Αριστείδης Τασιός, ανέφερε τα εξής: "Με την υπογραφή της σύμβασης και μέσα σε διάστημα 12 μηνών αναμένεται η ολοκλήρωση της Β’ Φάσης του έργου Προστασία Πρανών Επαρχιακής Οδού Καρπενησίου-Προυσού. Με τον τρόπο αυτό προχωρούμε σε μια ακόμη σημαντική παρέμβαση στο επαρχιακό δίκτυο Καρπενησίου - Προυσού στοχεύοντας στην ασφάλεια των διερχομένων οχημάτων και των επιβατών τους.

Για την Π.Ε. Ευρυτανίας το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο έχει ιδιαίτερη βαρύτητα λόγω του διττού ρόλου που επιτελεί. Από τη μια αποτελεί τον κυριότερο τουριστικό άξονα του Νομού με σημαντικά τουριστικά και θρησκευτικά αξιοθέατα και σημαντικές επενδύσεις στον τουριστικό τομέα, και από την άλλη τον κύριο οδικό άξονα που επιλέγεται για τη σύνδεση της ευρύτερης περιοχής με την Αιτωλοακαρνανία".

Αναλυτικό ρεπορτάζ για όλα τα νέα έργα δημοσιεύεται στα Ευρυτανικά Νέα που κυκλοφορούν