Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

ev media-logo

(Upd) Ελεύθερος ο οδηγός της Corvette που παρέσυρε και σκότωσε τον 25χρονο Ευρυτάνα Νάσο Καρανίκα. Παρήλθε το αυτόφωρο

ΝΕΟΤΕΡΑ. 23/02/2020. Ελεύθερος αφέθηκε μετά την κατάθεση του στους αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής, στο Ελληνικό, ο 40χρονος οδηγός κάτοικος Χολαργού, που τα ξημερώματα της Τετάρτης παρέσυρε, σκότωσε και εγκατέλειψε τον 25χρονο Νάσο Καρανίκα, ευρυτανικής καταγωγής.

karanikas-nasos22

Ο ίδιος φέρεται να ισχυρίστηκε στην κατάθεσή του ότι εξαφανίστηκε για τρεις ημέρες επειδή ήταν σε κατάσταση σοκ. «Ήμουν σε κατάσταση σοκ, γι’ αυτό και εξαφανίστηκα. Δεν κατάλαβα τι έγινε» είπε σύμφωνα με πληροφορίες. 

Σημειώνεται, ότι για το τροχαίο έχει διατάξει προκαταρκτική έρευνα ο εισαγγελέας. Αφού το αυτόφωρο πέρασε, μετά την κατάθεση τα στοιχεία θα μπουν στο φάκελο της προανακριτικής έρευνας, και η υπόθεση πηγαίνει πλέον στον εισαγγελέα. Έτσι, ο 40χρονος θα είναι ελεύθερος. 


Προηγούμνο ρεπορτάζ 

Παρουσιάστηκε πριν λίγο στην Τροχαία Ελληνικού ο οδηγός που παρέσυρε με τη μαύρη πολυτελή Corvette και σκότωσε τον 25χρονο Νάσο Καρανίκα, ευρυτανικής καταγωγής, με τη μηχανή του, τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης. 

Ο 40χρονος Κ.Κ. κάτοικος Χολαργού, είναι ο οδηγός της Corvette που παρέσυρε και σκότωσε τον 25χρονο Νάσο Καρανίκα - Παραδόθηκε στην αστυνομία ύστερα από τρεις ημέρες εξαφάνισης. 

Παρότι παραδόθηκε, η κράτησή του στο τμήμα θεωρείται αμφίβολη, καθώς έχει παρέλθει το αυτόφωρο. 

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε επί της Λ. Βουλιαγμένης, στο ρεύμα προς Αθήνα και στο ύψος της Γλυφάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας μετέβη στην Τροχαία μαζί με τον δικηγόρο του. 

Oι Αρχές ήδη γνώριζαν σε ποιον ανήκει το μοιραίο πολυτελές σπορ αυτοκίνητο, με την ταυτοποίηση να γίνεται από τις πινακίδες κυκλοφορίας. Η Corvette έχει μεταφερθεί σε πάρκινγκ των νοτίων προαστίων. 

 

το αρχικό ρεπορτάζ

 Τραγικό θάνατο βρήκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (19/2), ένας 25χρονος μοτοσικλετιστής ύστερα από σφοδρή σύγκρουση με ΙΧ στην παραλιακή, στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης 59, στο ύψος της Γλυφάδας. Το θύμα ονομάζονταν Νάσος Καρανίκας του Γεωργίου, γεννημένος το 1995, με καταγωγή από την Ευρυτανία (ο πατέρας του από τον Μαραθιά). Αγαπούσε τον τόπο και τον επισκέπτονταν όποτε έβρισκε χρόνο, ενώ διατηρούσε φιλίες με Eυρυτάνες. 

Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν ο οδηγός του οχήματος, μιας μαύρης Corvette, προσέκρουσε σε δύο άλλα αυτοκίνητα (το ένα εκ των οποίων ήταν σταθμευμένο) και στη συνέχεια χτύπησε την μοτοσικλέτα την οποία οδηγούσε ο Καρανίκας. Ο οδηγός του αυτοκινήτου, που ήταν ανασφάλιστο, εγκατέλειψε στο σημείο το αυτοκίνητό του και τράπηκε σε φυγή. 

Από την πρώτη στιγμή έχουν ξεκινήσει εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό του ασυνείδητου οδηγού, ενώ ο πατέρας του άτυχου νεαρού μίλησε στην τηλεόραση του Alpha και απηύθυνε έκκληση σε όποιον γνωρίζει το οτιδήποτε, να το καταθέσει στις αρχές. 

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», η αστυνομία έχει στη διάθεσή της τα στοιχεία του ιδιοκτήτη του σπορ αυτοκινήτου που χτύπησε τον 25χρονο, ωστόσο μένει να διαπιστωθεί αν ο άνδρας, στου οποίου το όνομα βρίσκεται το όχημα ήταν ο οδηγός ή κάποιος άλλος το οδηγούσε το μοιραίο ξημέρωμα. 

«Εγώ κάνω μία έκκληση σε αυτό το ανήθικο στοιχείο γιατί άφησε το παιδί μου και το εγκατέλειψε και έφυγε. Εδώ χτυπάμε μια γάτα και γυρνάμε για να δούμε αν ζει ή αν πέθανε. Σταματάς, μένεις εκεί και λες "τι έχω κάνει;". Εγώ έτσι ξέρω. Μπορεί το παιδί μου να ζούσε, έτσι κατάλαβα τώρα στη Βούλα. Στο νοσοκομείο που με φώναξαν και πήγα πρέπει να ζούσε δηλαδή το παιδί, από ό,τι μπορείς να καταλάβεις σε αυτές τις καταστάσεις», είπε ο πατέρας του στην τηλεόραση του Alpha. 

Η κηδεία του αδικοχαμένου έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής (21/2) στο κοιμητήριο της Αγίας Μαρίνας Αττικής.