Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

ev media-logo

Με δύο (2) παθολόγους έμεινε ξαφνικά το Γεν. Νοσοκομείο Καρπενησίου - Κινδυνεύουν οι εφημερίες, από την έντυπη

από την έντυπη έκδοση

Την ίδια ώρα που το Νοσοκομείο Καρπενησίου ενισχύεται με νέο ιατρικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων, ξεμένει από παθολόγους, με αποτέλεσμα να μην «βγαίνουν» οι εφημερίες, οι οποίες καλύπτονται μόνο με την υπερπροσπάθεια των δυο εναπομείναντων γιατρών.

nosokomeio-old1

Το πρόβλημα που απασχολεί πολύ σοβαρά τη διοίκηση του νοσοκομείου αλλά και τη διεύθυνση της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Καρπενησίου επιδεινώθηκε περισσότερο τον τελευταίο μήνα, καθώς ο τρίτος παθολόγος που υπηρετούσε στο Νοσοκομείο, υπέβαλε την παραίτησή του και έφυγε.

Προϋπήρχε η συνταξιοδότηση του διευθυντή της παθολογικής κλινικής, κ. Δημήτρη Καρατσίκη (ο οποίος ήταν ενεργός ιατρός του νοσοκομείου μέχρι την συνταξιοδότησή του) ο οποίος ανέλαβε διοικητής του Νοσοκομείου. Για τη θέση του κ. Καρατσίκη προκηρύχθηκε ήδη η θέση παθολόγου.

Ωστόσο, οι ανάγκες του νοσοκομείου στην παθολογική κλινική είναι μεγάλες. Μόνο με δύο γιατρούς οι εφημερίες απλά δεν «βγαίνουν». Οι δύο γιατροί (Δαλαδήμος και Πέτρου) με προσωπική υπέρβαση των καθηκόντων τους, αναγκαστικά καλύπτουν 100% τις εφημερίες και μάλιστα δωρεάν, λόγω του ότι δεν υπάρχει οικονομική πρόβλεψη.pathologiko-tmima-nosoko

Σύμφωνα με τις ανάγκες του Νοσοκομείου, το οποίο εφημερεύει καθημερινά, 365 ημέρες τον χρόνο, για να καλυφθούν οι εφημερίες στην παθολογική κλινική χρειάζονται τουλάχιστον τέσσερις παθολόγοι. Κανονικά κάθε μήνα υπάρχει ανάγκη εφημεριών τουλάχιστον για 30 μέρες. Λείπουν τουλάχιστον 13 εφημερίες και αν οι δύο γιατροί δεν κάλυπταν αυτές τις εφημερίες το Νοσοκομείο Καρπενησίου θα... "έκλεινε" κάθε μήνα για τουλάχιστον 13 ημέρες!

Απελπισμένοι οι γιατροί

Ο ένας εκ των δύο γιατρών του νοσοκομείου, ο κ. Γιάννης Πέτρου που τυγχάνει και δημοτικός σύμβουλος του δήμου Καρπενησίου, έθεσε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και τον δήμαρχο Καρπενησίου κ. Nίκο Σουλιώτη προκειμένου να προβούν σε πίεση των αρμοδίων για να καλυφθούν σύντομα τα κενά των παθολόγων στο Νοσοκομείο.

Την αναγκαιότητα άμεσης κάλυψης του νοσοκομείου με γιατρούς, επεσήμανε και ο διοικητής το νοσοκομείου, κ. Καρατσίκης στο δημοτικό συμβούλιο Καρπενησίου, ενώ πρωτοβουλία κινήσεων για επαφές αναλαμβάνει ο Ιατρικός Σύλλογος Ευρυτανίας.