Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Νέα παραλαβή. Φθηνό λάδι χωρίς μεσάζοντες σε Καρπενήσι και Άγραφα. Από σήμερα ξεκινούν οι αιτήσεις

Σε συνεργασία ο Δήμος Καρπενησίου και ο δήμος Αγράφων, πραγματοποιούν νέα παραλαβή λαδιού εξαιρετικής ποιότητας χωρίς μεσάζοντες το οποίο θα διαθέσουν στου πολίτες. Οι αιτήσεις ξεκινούν απο σήμερα Τετάρτη 23 Μαΐου 2012.

ladi3 

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Πριν από περίπου έναν μήνα, τα «Ευρυτανικά Νέα» είχαν δημοσιεύσει αναλυτικό ρεπορτάζ (αρ. φύλλου 493/25-4-2012 -φωτο-), σχετικά με τη διάθεση 13,8 τόνων λαδιών, το Σάββατο 21 Απριλίου 2012, στον Προφήτη Ηλία Καρπενησίου, στον χώρο που διεξάγεται η ετήσια εμποροπανήγυρη. Μάλιστα, είχαν κατατεθεί 550 αιτήσεις.{div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Ωστόσο, μετά από αιτήματα δεκάδων δημοτών αλλά και την άριστη ποιότητα των 14 τόνων ελαιολάδου, ο δήμος Καρπενησίου θα προβεί σε επαναληπτική παραγγελία, στο πλαίσιο της δράσης «Λάδι χωρίς Μεσάζοντες».

Πρόκειται για έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, από το Ηράκλειο Κρήτης, με την ονομασία «Ξυλούρης Σκουλά Α.Ε.», με οξύτητα 0,3%, το οποίο διατίθεται στην τιμή των 2,80 ευρώ ανά λίτρο (14 ευρώ το 5λιτρο).

Οι παραγγελίες ξεκινούν από σήμερα, Τετάρτη 23 Μαΐου 2012. Όσοι επιθυμούν να παραλάβουν ελαιόλαδο, μπορούν να συμπληρώσουν έντυπο παραγγελίας στο Δημαρχείο, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από το γραφείο του δημάρχου, στο τηλέφωνο 22370-21015.  

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ

Από τον δήμο Αγράφων ανακοινώθηκε η συμμετοχή του στο καταναλωτικό κίνημα «χωρίς μεσάζοντες», η οποία ξεκινά με την απευθείας διάθεση βιολογικού ελαιόλαδου. Οι δημότες θα έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, από το Ηράκλειο Κρήτης με την ονομασία «Ξυλούρης Σκουλά Α.Ε.», με οξύτητα 0,3%, όπως ακριβώς γίνεται και με τον δήμο Καρπενησίου.

Η τιμή που θα διατεθεί το ελαιόλαδο είναι 2,80 το λίτρο σε συσκευασίες 5 λίτρων. Η κάθε συσκευασία θα κοστίζει 14,00 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α. και το κόστος μεταφοράς και συσκευασίας. Ο παραγωγός διαθέτει θεωρημένες από την εφορία αποδείξεις λιανικής πώλησης αλλά και όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά καταλληλότητας και τις χημικές αναλύσεις.

Οι δημότες που επιθυμούν να προμηθευτούν ποσότητες ελαιόλαδου θα πρέπει να συμπληρώσουν το έντυπο παραγγελίας που θα βρουν στις Δημοτικές Ενότητες, κατά τις εργάσιμες ώρες και ημέρες ενώ να σημειώσουμε πως η κατάθεση αιτήσεων ξεκινά σήμερα Τετάρτη 23 Μαΐου 2012.

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί από τον ίδιο τον παραγωγό, αυστηρά σύμφωνα με τα έντυπα παραγγελίας που θα λάβει ο δήμος, ημέρα και ώρα που θα οριστεί μετά το τέλος της διαδικασίας συλλογής των αιτήσεων. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το γραφείο του δημάρχου στα τηλέφωνα 22373-51320 και 22373-51318.